h

Toeslag wordt niet uitbetaald, SP stelt vragen

5 september 2014

Toeslag wordt niet uitbetaald, SP stelt vragen

De SP heeft van verschillende bewoners gehoord dat zij hun jaarlijkse aanvraagformulier voor de langdurigheidstoeslag voor 2014 en daardoor ook de toeslag niet ontvangen hebben. Op de gemeentelijke site staat een telefoonnummer waar je met vragen terecht kunt. Maar het gemeentelijk antwoordapparaat meldt dat vragen over langdurigheidstoeslag tot oktober niet beantwoord kunnen worden. SP-fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de gemeente: "De mensen hebben de langdurigheidstoeslag hard nodig. Zoals het er nu naar uit ziet heeft de gemeente verzuimd de toeslag uit te betalen en schepen ze de mensen af met een bandje."

De langdurigheidstoeslag is sinds 2009 een toeslag die in handen is van de gemeente. De toeslag is bedoeld voor mensen die al langer dan 5 jaar moeten rondkomen van een minimuminkomen of minder. In voorgaande jaren kregen mensen die al eerder van deze regeling gebruik hebben gemaakt in het voorjaar een aanvraagformulier toegestuurd. De toeslag werd meestal rond juni of juli op hun rekening gestort.

Maandag bij de stedelijke commissie zal de SP vragen stellen aan wethouder Welman. De SP vindt dat bewoners die recht hebben op langdurigheidstoeslag dit bedrag zo snel mogelijk op hun rekening gestort moeten krijgen.

Reacties

Ook ik heb recht op landurigheidstoeslag, als je het voorgaande jaren ook hebt gekregen, hoef je geen formulier meer in te vullen, dan gaat het automatisch.Tenminste zo was het vorig jaar. Ik bel elke week met het DMO en elke week hetzelfde bandje.Enschede gaat aardig de mist in met dit soort zaken. Vorig jaar hadden we het op 14 Juli op de bank staan. Nu ben ik bang dat we helemaal niks krijgen, omdat Enschede niet kan rondkomen en zelf minder geld van de regering krijgt.Ik heb geen reserve en kleding? Kan me niet herinneren wanneer ik dat heb gekocht. Maar ja heb leren naaien van mijn moeder, dus alle gaatjes worden netjes gestopt, maar ik vind het gewoon een grof schandaal.En geloof me het wordt veel en veel erger hier in Nederland. Ben blij dat ik al 62 ben en chronisch ziek, dus hoef het niet lang mee te maken.
Vriendelijke groet Tineke

en by mensen die schulden hebben by de gemeente word er beslag op geleg dus gemeente spek zich zelf in enschede

Reactie toevoegen

U bent hier