h

SP teleurgesteld; wethouder beschermt zorgorganisaties en neemt bewoners niet serieus!

17 maart 2015

SP teleurgesteld; wethouder beschermt zorgorganisaties en neemt bewoners niet serieus!

Korte tijd nadat een SP motie die de evaluatie van de uitvoering hulp bij het huishouden versneld zou voeren werd weggestemd heeft wethouder van Houdt eieren voor zijn geld gekozen. De evaluatie werd toch versneld uitgevoerd. Natuurlijk was de SP blij dat er nu eindelijk een eind zou komen aan de soms schrijnende situatie voor veel bewoners en werknemers. Helaas, er verandert niets blijkt uit een brief aan de Raad. De zorgorganisaties mogen nog een paar maanden verder wennen. Het feit dat het er in andere gemeentes nog asocialer aan toe gaat vindt de SP niet belangrijk. De SP gaat voor 100% sociaal!

Sinds de uitvoering van de de nieuwe manier van toekenning van ondersteuning bij het huishouden(voorheen thuiszorg) regent het klachten. Alle politieke partijen en de gemeente kennen ze.
Vreemd dat juist de coalitiepartijen niet wilden dat er versneld onderzoek werd gedaan naar de oorzaak. Als je weet waarom dingen misgaan kun je er wat aan doen. Maar die confrontatie met de werkelijkheid werd liever uitgesteld. Het college lijkt net iets verstandiger dan de coalitiepartijen door de keuze van een versnelde evaluatie.

Het onverwachte besluit van het College toch de evaluatie te versnellen gaf de SP hoop op verbetering! Helaas, niets is minder waar!
De conclusie van de evaluatie is dat zorgorganisaties nog moeten wennen! Wat een flauwekul! Ze kenden de voorwaarden en wisten waar ze aan begonnen! Ze wisten dat ze geen kwaliteit konden leveren voor het door de Raad vastgestelde beschikbare bedrag zonder werknemers en cliënten tekort te doen.

Een klanttevredenheidsonderzoek en managementinformatie( excuses maar zo heet dat) worden de indicatoren voor goede uitvoering van beleid.
De SP luistert gewoon naar werknemers en de mensen die huishoudelijke hulp krijgen. Een ding is de SP met de wethouder eens; iedere klacht is er een te veel!

Reacties

Met tactisch geklets zouden jullie het toch redden? Niet dus, kom nu eens met harde acties, lees die dossiers eens en sla ze met eigen fouten om de oren. En pak die uitvoerenden ambtenaren eens aan daar zit een zeer groot deel van de crux. Wil het jullie nog wel een keer uitleggen.

Reactie toevoegen

U bent hier