h

DCW in zwaar weer

27 april 2015

DCW in zwaar weer

Iedereen heeft het vrijdagmorgen in de krant kunnen lezen, de DCW zit wederom in de hoek waar de klappen vallen. De medewerkers werden donderdag 23 april bijgepraat door manager Femke Koster en ook viel er een brief met die jobstijding in hun brievenbus.

Doordat het kabinet van VVD en PvdA ook dit onderdeel van de Participatiewet met een flinke korting over de schutting heeft gegooid (4.500 euro korting per werknemer) valt er een flink gat in de begroting voor de DCW dat kan oplopen tot ruim 8 miljoen in 2020! De DCW en de gemeente hebben een onderzoek laten uitvoeren door een buro genaamd Iroko dat een aantal scenario's heeft bedacht om een bezuiniging van 3 miljoen te kunnen realiseren.

Wethouder Welman, ja die van de zoekperiode voor bijstandsaanvragers, heeft voor scenario 3 gekozen, wat onder andere het sluiten van de kwekerij zou kunnen inhouden. De bezuiniging die daarmee geboekt zou kunnen worden zou zo'n 300.000 euro zijn.
Verder wordt onder andere gedacht aan het terug dringen van het ziekteverzuim, maar de SP is bang dat de plannen zoals omschreven in het rapport van Iroko het ziekteverzuim onder de medewerkers alleen maar zal doen oplopen en ik heb dat ook duidelijk laten weten aan de leiding van de DCW en wethouder Welman !

De SP vindt het sluiten van de kwekerij het slechtste idee en compleet onaanvaardbaar, medewerkers van de kwekerij houden ervan om geraniums te verzorgen en niet om achter de geraniums geplakt te worden.
De komende maanden zal door wethouder Welman een raadsvoorstel ingebracht worden welke wij met argusogen zullen volgen. De DCW heeft altijd een uniek plekje bij de SP Enschede ingenomen en de partij zal ook deze keer de medewerkers op alle mogelijke manieren gaan steunen.

Piet van Ek, raadslid SP, woordvoerder SW.

Reacties

Sluiten van de kwekerij kan gewoon niet!
De mensen die daar werken hebben zoveel plezier en verantwoordelijkheidsgevoel voor hun werk, dat je deze mensen niet op straat kunt zetten! Foei gemeente, snij eerst maar eens in jullie salarissen!

Zat er al lang aan te komen! Baangarantie is een holle frase. Baan en behoud van het huidige salaris is sociaal beleid.

De kwekerij moet blijven!!!
Ga een handtekeningen actie houden net zo als voor de bibliotherk dit mag niet bezuinigen oke maar nier ten kosten van de gemeenschap.

Goed gedaan Piet !!
De VVD vind alles prima,zolang er maar niet aan hun portemonnee wordt gezeten.
Ze moeten v/d sociale werkplaatsen afblijven.
Daar is helaas al genoeg op bezuinigd.

Heb al wat habdtekeningen verzameld maandag verder op het werk!

Reactie toevoegen

U bent hier