h

Nieuws van de afdeling

2 juni 2024

In gesprek met Vincent Mulder op woensdag 5 juni

Foto: SP

Kom woensdag naar de openbare bijeenkomst met Vincent Mulder, de Twentse SP-kandidaat voor de Europese verkiezingen. Iedereen is welkom! Vincent komt uitleg geven over de rol van de SP in de Europese Unie en er zal volop ruimte zijn voor vragen.

Lees verder
21 april 2024

Zorgen over huisartsenpraktijk Co-Med

Foto: SP

In de zorg is er al een geruime tijd sprake van huisartsenpraktijken die worden opgekocht door snel geld, zogeheten private equity bedrijven. Het doel van deze partijen is om zoveel mogelijk snelle winst te halen. Het gaat hier om winsten van soms wel 15 tot 20 procent in een paar jaar tijd! Hierdoor komt de zorg voor patiënten onder druk te staan. Lange wachtrijen, uitsluitend mogelijkheid voor digitale consulten en slechte bereikbaarheid zijn meer regel dan uitzondering.

Lees verder
9 april 2024

Huisjes in en om het Rutbeek?

Al meer dan veertig jaar wordt er gepraat over huisjes in en om het Rutbeek. Telkens werd dit plan op de één of andere manier teruggefloten. Of het nou om de Kroon of de Raad van State ging, het plan bleek altijd dubieus te zijn. Ook nu zijn de bezwaren van allerlei natuur- en milieu instanties niet van de lucht. Deze instanties hebben allen terechte bezwaren tegen het aantasten van de natuur op het Rutbeek.

Lees verder
26 maart 2024

AutoMaatje rijdt door! Motie van SP Enschede aangenomen in de gemeenteraad!

Foto: Gemeente Enschede

Maandagavond is de motie van de SP om de sociale vervoersdienst AutoMaatje van Alifa financieel te blijven steunen met 33 stemmen voor en 3 stemmen tegen aangenomen door de Enschedese gemeenteraad. Een klinkende overwinning die er vooral voor zorgt dat de vrijwilligers van AutoMaatje achter het stuur en aan de telefoon ook na 1 juli van dit jaar gewoon door kunnen gaan met doen waar ze goed in zijn: mensen in de buurten of wijken helpen om zo lang en zo goed mogelijk mobiel te blijven!

Lees verder
20 maart 2024

AutoMaatje weer op weg dankzij SP Enschede!

Foto: ANWB

Vrijwillige chauffeurs die minder mobiele Enschedeërs vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding. Dat is AutoMaatje van Alifa. Het zorgt ervoor dat mensen mobiel blijven en kunnen meedoen aan het sociale leven. Daarnaast heeft AutoMaatje geen winstoogmerk. De vrijwilligers van AutoMaatje brengen mensen naar vrienden of familie, de kapper, winkel of een zorgafspraak. Hierbij maken de vrijwilligers maken gebruik van  hun eigen auto. Als het om een korte afspraak gaat dan blijft de vrijwillige chauffeur vaak zelfs wachten voor de terugrit.

Lees verder
3 februari 2024

Afdelingsvoorzitter SP Enschede gekozen tot regiovertegenwoordiger van SP Overijssel

Foto: Gerco van Oene (voorzitter SP Kampen)

Tijdens de Overijsselse regioconferentie in Zwolle vandaag is Samuel Michon unaniem gekozen als regiovertegenwoordiger van SP Overijssel, voor een periode van twee jaar. De SP heeft tien afdelingen in Overijssel. Bij de regioconferentie waren afgevaardigden uit alle afdelingen, onder andere uit de kersverse afdeling Kampen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier