h

Meldweek WSW: Overplaatsing zonder overleg

4 april 2007

Meldweek WSW: Overplaatsing zonder overleg

Maandagmorgen vanaf 7.00 uur stonden SP medewerkers bij de poorten van de DCW vestiging aan de Knalhutteweg - Weth. Beversstraat flyers uit te delen met de vraag mee te doen aan de meldweek over de Sociale Werkvoorziening in Overijssel. De flyer werd met veel belangstelling en positief commentaar aangepakt.
Maandagmorgen om 7.00 uur bij de poorten van de DCW.

De oproep in de flyer kwam was niet aan dovemansoren gericht: Maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur stond de telefoon geen minuut stil. Een van de medewerkers van de meldlijn vindt het jammer dat slechts 8 mensen hun verhaal hebben kunnen vertellen. Daarom is het goed dat de meldlijn nog tot en met donderdagavond open staat. Ook zijn er al diverse reacties per e-mail binnen gekomen. De teneur van de meeste meldingen is: reorganisatie en overplaatsing zonder overleg.

Er is veel belangstelling voor de flyer.

Er komen klachten binnen van mensen die, in sommige gevallen al tientallen jaren op dezelfde plek werken en het naar de zin hebben, maar plotseling naar een andere werkplek moeten. Werknemers die zich altijd beschut en beschermd hebben gevoeld op hun werkplek dreigen nu hun houvast kwijt te raken. Verliezen het plezier in hun werk en voelen zich aan de kant geschoven.
Moeten wij als samenleving toestaan dat dit gebeurt, dat er zo gesold wordt met mensen die een beetje minder weerbaar zijn?

De SP in Enschede en Overijssel vindt het van groot belang dat werknemers van de Sociale Werkvoorzieningbedrijven zich melden. Het afbreken van de WSW moet stoppen. De SW moet een beschutte en veilige werkplek blijven, en ook graag snel voor mensen op de wachtlijsten.

Het telefoonnummer 053-4765748 is nog tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur te gebruiken. Bel als je je verhaal kwijt wilt of vul hier de enquête in.

 

SP start Meldweek Sociale Werkvoorzieningen in Overijssel
De enquête
Flyer

 

U bent hier