h

SP wil verlenging inspraaktermijn toegang jeugdhulp

27 juli 2014

SP wil verlenging inspraaktermijn toegang jeugdhulp

Annelies FutselaarOmdat de inspraaktermijn "Verordening Jeugdhulp" precies in de vakantieperiode valt, wil Annelies Futselaar (SP) deze periode met twee weken verlengen. Ook wil de SP weten hoe de communicatie met geïnteresseerden verloopt en hoe zij kunnen reageren.

Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Jeugdwet in werking. Gemeentes zijn dan verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd en gezin. De "Verordening jeugdhulp" regelt de toegang tot jeugdhulp. Inwoners, ondernemers en organisaties krijgen gelegenheid hun mening te geven over de verordening.

De inspraak termijn loopt van 23 juli tot 3 september 2014. De kans is groot dat hierdoor een deel van belangstellenden en belanghebbenden niet  of onvoldoende gelegenheid krijgt hiervan gebruik te maken. Dat zou voor alle partijen een gemiste kans zijn. "Verlengen van de inspraaktermijn past beter bij de stijl van besturen zoals beschreven in het coalitieakkoord 2014-2018, waarin staat dat het bestuur inwoners, ondernemers en organisaties, actief opzoekt en ze in positie brengt" schrijft Futselaar in een brief aan verantwoordelijk wethouder Eerenberg.

De SP vindt dat zoveel mogelijk belanghebbenden en geïnteresseerden hun mening moeten kunnen geven over de "Verordening Jeugdhulp". Veel bewoners van Enschede krijgen hiermee in de toekomst te maken. Ook de mening van mensen die nu al met jeugdzorg te maken hebben vindt de SP belangrijk.

Reactie toevoegen

U bent hier