h

Nieuws uit 2009

30 december 2009

Korting thuiszorg onterecht

Uit een eerste onderzoek van medewerksters in de thuiszorg en de SP blijkt dat veel mensen in 2010 minder zorg krijgen dan eind 2009. Een aantal mensen heeft hierover per telefoon geklaagd bij het zorgloket. Zij kregen te horen dat er een fout is gemaakt en dat ze voorlopig het juiste aantal uren zorg toegewezen krijgen. Het helpt dus om te klagen!

Lees verder
28 december 2009

Vragen over thuiszorg blijven binnenstromen

Veel medewerkers en afnemers in de thuiszorg zijn geschrokken van de laatste brief van de gemeente. Ondanks alle beloftes van PvdA wethouder Wallinga om duidelijker te communiceren over de op hande zijnde wijzigingen is er weer veel onrust ontstaan. Volgens SP fractievoorzitter Annelies Futselaar is dit de wethouder aan te rekenen.
Pluk de thuiszorg niet kaal

Lees verder
13 december 2009

Thuiszorgwerkers Twente zetten pleidooi kracht bij: Steun voor SP wet tegen stoppen marktwerking

Met een echte SP bus vol Twentse demonstranten is op het Plein in Den Haag de initiatiefwet van Agnes Kant kracht bij gezet voor een menselijker thuiszorg.

Lees verder
2 december 2009

Ondersteuningsactie voor initiatiefwet menselijke thuiszorg

Op woensdag 9 december worden de initiatiefwetten van Agnes Kant behandeld in de Tweede Kamer. Deze wetten zorgen ervoor dat gemeenten niet verplicht hoeven aan te besteden, er een basistarief komt en het geld voor de WMO wordt geoormerkt. Hiermee wordt de marktwerking in de thuiszorg gestopt.

Lees verder
23 november 2009

Grote manifestatie tegen luchthaven Twente

Het Platform Luchthaven Twente NEE roept alle belangstellenden op om 30 november naar Enschede te komen voor een manifestatie tegen de ontwikkeling van een luchthaven in het groene hart van Twente. Deze manifestatie wordt gehouden voor het Enschedese stadhuis (op het Ei van Ko) en wordt georganiseerd door een gezamenlijke groep van tegenstanders tegen de luchthavenplannen.

Lees verder
22 november 2009

Demonstratie tegen verhoging AOW-leeftijd

Zaterdag 21 november waren we in Deventer waar de FNV in samenwerking met de SP demonstreerde tegen de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De FNV zorgde voor gratis vervoer naar de actieplekken in Rotterdam, Leiden, Assen en Deventer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier