h

AOW-leeftijd

29 april 2010

Vier met de SP op 1 mei de ‘Dag van de AOW’

Verkleed als oudere

Aanstaande zaterdag viert de SP op 29 plaatsen in het land de ‘Dag van de AOW.’ Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen komt naar Enschede om te spreken over waarom wij de AOW-leeftijd op 65 willen houden. Zaterdag 1 mei om 15.00 uur bij de SP-stand in de Raadhuisstraat.

Lees verder
22 november 2009

Demonstratie tegen verhoging AOW-leeftijd

Zaterdag 21 november waren we in Deventer waar de FNV in samenwerking met de SP demonstreerde tegen de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De FNV zorgde voor gratis vervoer naar de actieplekken in Rotterdam, Leiden, Assen en Deventer.

Lees verder
7 oktober 2009

SP-Tweede Kamerlid Marianne Langkamp solidair met actievoerende werknemers in Hengelo

Ruim 600 werknemers hebben in Hengelo bij de door de vakcentrale FNV georganiseerde 65 minuten werkonderbreking deelgenomen. Ook aanwezig was SP Tweede Kamerlid Marianne Langkamp naar Hengelo om de actievoerende werknemers op het Eaton terrein in Hengelo te ondersteunen.

Lees verder
6 oktober 2009

SP Tweede Kamerlid Marianne Langkamp aanwezig bij 65 minuten manifestatie Eaton Hengelo

Op woensdag 7 oktober komt SP Tweede Kamerlid Marianne Langkamp naar Hengelo om de actievoerende werknemers op het Eaton-terrein (het voormalige Holec, Europalaan 202) in Hengelo te ondersteunen.

Lees verder
21 september 2009

In actie tegen het verhogen van de AOW-leeftijd

Wellicht hebt u al de posters van de actie in de bushokjes (65 blijft 65) opgemerkt. Landelijk en ook in Enschede halen wij zoveel mogelijk handtekeningen op als protest tegen het voornemen de AOW-leeftijd te verhogen. Afgelopen zaterdag was onze afdeling te vinden in de binnenstad. Op ludieke wijze werd uitgebeeld waarom de verhoging van de AOW-leeftijd van de baan moet.
Onze stand

Lees verder
15 augustus 2009

65 blijft 65

In 1957 hebben we met elkaar afgesproken dat mensen naar hun werkzame leven vanaf hun 65e mogen genieten van een zorgeloze oude dag. Willem Drees voerde daarvoor de AOW in. Het is min of meer de kroon op het werk van de sociale zekerheid waar de arbeiders vóór de 2e wereldoorlog zo hard gevochten hebben. Maar mensen worden steeds ouder door een betere gezondheidszorg. Doordat de mensen steeds ouder worden komt er een steeds groter wordende groep ouderen in onze samenleving. Dat zou veel geld gaan kosten, te veel geld volgens het kabinet.

Lees verder

U bent hier