h

SP TeeVee

Protest tegen de aanbesteding in de thuiszorg

03-11-2009

Afgelopen jaren is er veel veranderd in Groningen als het gaat om het opkopen van panden en het volbouwen van onze buurten door huisjesmelkers en vastgoedbazen. In 2014 was het antwoord van dit college op vragen van de SP over het optoppen van kamerverhuurpanden in de Schildersbuurt nog: “Er zijn voldoende mogelijkheden om een vergunningaanvraag voor het uitbreiden van een kamerverhuurpand te weigeren.” Inmiddels is, onder druk, het gehele beleid omtrent het optoppen en uitbreiden van kamerverhuurpanden in de stad aangescherpt. 

 Maandagavond 2 november protesteerden ruim 160 werkers in de thuiszorg tegen het dreigende ontslag dat hen te wachten staat als gevolg van de wijze van aanbesteding in de thuiszorg. Aanwezig waren Jan Kramer van de ABVAKABO, Renske Leijten SP Tweede Kamerlid en wethouder Ed Wallinga onderhandelaar namens de Twentse gemeentes bij de aanbesteding. De stemming onder de thuiszorgmedewerkers was strijdbaar.


De zorgen van de thuiszorg

28-10-2009

Op maandagavond 2 november 2009 wordt er voor het stadhuis in Enschede door boze thuiszorgwerkers in Twente een protestmanifestatie gehouden tegen het massaontslag van honderden werknemers. De manifestatie begint om 18.30 uur voorafgaand aan een raadsvergadering. Thuiszorgwerkers uit heel Twente worden opgeroepen hierbij aanwezig te zijn.


Enschede spreekt zich uit tegen verhoging AOW-leeftijd

03-10-2009

In 1957 hebben we met elkaar afgesproken dat mensen naar hun werkzame leven vanaf hun 65e mogen genieten van een zorgeloze oude dag. Willem Drees voerde daarvoor de AOW in. Het is min of meer de kroon op het werk van de sociale zekerheid waar de arbeiders voor de 2e wereldoorlog zo hard voor gevochten hebben. Maar mensen worden steeds ouder door een betere gezondheidszorg. Doordat de mensen steeds ouder worden komt er een steeds groter wordende groep ouderen in onze samenleving. Dat zou veel geld gaan kosten, te veel geld volgens het kabinet. Het is echter maar helemaal de vraag of een bezuiniging op de AOW door een verhoging van de leeftijdsgrens naar 67 de financi‘le problemen van het kabinet zal oplossen. Het is veeleer een kwestie van keuzes maken. Geef je geld uit aan een miljardenverslindend project als de JSF of investeer je dat geld in bijvoorbeeld de oudedagsvoorziening van de oudere Nederlanders.

U bent hier