h

Nieuws van de afdeling

16 juni 2019

SP wil “urgentieverklaring” voor woningzoekenden terug.

Met een huisvestingsverordening wil de SP bereiken dat het weer mogelijk wordt dat woningzoekenden een urgentieverklaring krijgen zodat de wachttijd verkort wordt. Dat hoopt de SP te bereiken met een motie die 17 juni wordt ingediend.

Lees verder
15 mei 2019

SP voorstel indicatie in tijd hulp bij huishouden voorlopig uitgevoerd

Foto: Eva

De SP wil een eerlijke toekenning van Hulp bij het Huishouden. Een motie moest maandag daarom zorgen voor een indicatie in tijd. Een rechterlijke uitspraak dat dit de enige rechtvaardige manier is van het toekennen van een beschikking, was de basis van het voorstel.

Lees verder
13 mei 2019

SP stelt vragen over uitlenen van zorggeld

Foto: Eva

De fractie van de SP is verbijsterd over het bericht dat zorginstellingen mogelijk geld uitlenen aan familie voor onroerend goed. De SP vindt dat geld voor zorg ook besteed moet worden aan zorg. De SP fractie vraagt zich af of het geld voor zorg inderdaad altijd op de juiste plek terecht komt. Als de informatie klopt wordt er gespeculeerd in onroerend goed met geld bestemd voor zorg.

Lees verder
12 mei 2019

SP: indicatie voor hulp bij huishouden moet eerlijk!

Foto: Eva

De strijd van de SP voor een eerlijke toekenning van Hulp bij het Huishouden(HH) is waarschijnlijk gestreden. Daarvoor gaat een motie die de SP maandag indient zorgen.

Lees verder
10 april 2019

FC Twente zet voor; College kopt in!

Foto: Paulien Wilkinson

Wie niet sterk is moet slim zijn. Dat moeten bestuurders van FC Twente hebben gedacht toen duidelijk werd dat FC Twente zou omvallen. Het overleg begon. Om een lang verhaal kort te maken; na veel onderhandelingen lag er 1 april een voorstel. Een openbare vergadering waar de 13 fracties hun mening erover konden geven. Op 8 april moest definitief het besluit genomen worden. De bal is rond zou je denken. Maar het bleek anders. De coalitiepartijen stonden als een blok achter het College. De kaarten waren geschud. “Niets doen is geen optie”. Wat hebben we dat vaak gehoord. Niet alleen dit jaar, maar ook de afgelopen jaren. In 2015 heeft de SP tegen eenzelfde voorstel gestemd. Precies om de situatie die nu is ontstaan te voorkomen. Maar weer trekt Enschede de portemonnee om een faillissement te voorkomen. Het wachten is op het volgende moment. Ik heb niemand meer horen zeggen dat dit de laatste keer is.

Lees verder
5 april 2019

Europese Verkiezingsavond met SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra

Foto: SP

Rechtvaardig Asielbeleid, klimaatrechtvaardigheid, democratie en een Europees leger. De campagne voor de Europese verkiezingen is eigenlijk al begonnen. Maar wat vindt de SP nu eigenlijk allemaal? En waarom? Om hier over te spreken organiseren de Twentse SP afdelingen een Europese verkiezingsavond met lijsttrekker Arnout Hoekstra. Deze verkiezingsavond wordt gehouden in Enschede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier