h

Nieuws van de afdeling

16 mei 2018

De SP wil dat gemeente onveilige woningen Stadsveld aanpakt

Foto: SP

Tijdens een wijkbezoek trof de SP twee onbewoonbare woningen aan in de  wijk Stadsveld. Uit navraag bleek dat de eigenaar van beide woningen er zeker al 18 jaar niet woonde en in die tijd niets aan het onderhoud heeft gedaan. De gevolgen zijn zichtbaar. De stenen vallen uit de muren, de kozijnen zijn verrot, een aantal nokdakpannen ontbreekt. De situatie kan gevaar opleveren voor spelende kinderen en passanten. Er zijn door de gemeente ooit foto’s gemaakt nadat een van de buren had geklaagd, maar daarna bleef het stil. De SP vindt het onaanvaardbaar dat er niets aan de gevaarlijke situatie wordt gedaan.

Lees verder
23 april 2018

Linkse organisaties vieren samen 1 mei in Enschede

Foto: SP

PvdA, SP, NCPN, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede organiseren dit jaar samen de 1 mei-viering in Enschede met als thema: “Dag van de Arbeid, voor bestaanszekerheid en echte banen”. Deze vijf organisaties hebben daarvoor het 1 mei-comité Enschede in het leven geroepen. De 1 mei-viering (op dinsdag) heeft plaats in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis. Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum. De start is om 19.15 bij De Roef en de aankomst om 19.45 uur, ook bij het wijkcentrum.

Lees verder
30 maart 2018

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Foto: Paulien Wilkinson

Gisterenavond is de nieuwe gemeenteraad van Enschede geïnstalleerd. De nieuwe fractie van de SP bestaat uit Maxim van Luttikhuizen, Laura Wichgers en Annelies Futselaar. De SP heeft er alle vertrouwen in met deze combinatie van ervaren raadsleden en nieuw jong talent de komende vier jaar een luid en duidelijk SP-geluid te kunnen laten horen. Wij wensen Maxim, Laura en Annelies veel succes!

Lees verder
30 maart 2018

Bedankt Piet, Ahmed en Jacques!

Foto: Paulien Wilkinson

Woensdagavond 28 maart werd in het stadhuis van Enschede afscheid genomen van een groot aantal vertrekkende raadsleden. Ook Piet van Ek, Ahmed Yilmaz en Jacques Gerard zullen helaas geen deel uitmaken van de nieuwe gemeenteraad. De afgelopen raadsperiode hebben zij hun betrokkenheid bij de Enschedese samenleving laten zien. De SP-fractie zal de inzet van Piet, Ahmed en Jacques missen.

Lees verder
25 maart 2018

SP pakt door

Foto: Paulien Wilkinson

De uitspraak “als je geknipt wordt, moet je stil zitten” wordt vaak gebruikt door politieke partijen die een verkiezingsnederlaag lijden. Maar de SP is geen partij van mensen die stil willen zitten. Na één dag van lokale rouw zijn fractie en bestuur dan ook weer aan de slag. De strijd voor een beter en socialer Enschede zetten wij voort, in de coalitie als het kan, in de oppositie als het moet.

Lees verder
2 maart 2018

In gesprek met Maxim en Laura

Foto: SP

Afgelopen woensdag waren SP-lijsttrekker Maxim van Luttikhuizen en Laura Wichgers, onze nummer twee op de lijst, te gast bij 'Ik teken voor 80'. Ze werden ondervraagd door verslaggevers van 1Twente en de Tubantia over de plannen van de SP voor Enschede. Bekijk de aflevering op YouTube

Lees verder

Pagina's

U bent hier