h

Nieuws van de afdeling

17 januari 2019

SP fractielid Wichgers-Apeldoorn uit zorgen over zorgpilot 'kracht van verenigingen"

Foto: Paulien Wilkinson

Een brief van het College van de gemeente Enschede aan de Raad met de titel “kracht van verenigingen” riep bij de SP fractie veel vragen op. Een kwetsbare groep bewoners van Enschede wordt ondergebracht bij vier sportverenigingen. Kosten €960.000! De verenigingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De SP vond de onderbouwing magertjes en maakt zich zorgen over het welzijn, de privacy en goede begeleiding van de deelnemers. Het gaat om pilots.

Lees verder
16 januari 2019

Bewoners Tolstraat en SP samen in actie tegen wateroverlast

Foto: SP

SP fractielid stelt wethouder vragen over onhoudbare situatie in Tolstraat.

Lees verder
10 januari 2019

SP helpt bewoners Boswinkel Zuid Oost vragen beantwoord te krijgen

Foto: Paulien Wilkinson / SP afdeling Enschede

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van bewoners van de nieuwbouw wijk Zuid Oost Boswinkel organiseerde de SP een wijkschouw en 2 bewonersavonden. Door zowel bewoners van huurwoningen als eigenaren van koopwoningen werden vragen gesteld over o.a. de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de openbare ruimte en de kwaliteit van de woningen.

Lees verder
4 januari 2019

Wateroverlast Tolstraat nog steeds niet opgelost, SP stelt vragen

Foto: SP

SP-gemeenteraadslid José Wichgers-Apeldoorn wil van het gemeentebestuur weten waarom de bewoners van de Tolstraat in Glanerbrug al jaren problemen hebben met grondwater en wateroverlast. De problemen ontstonden nadat er in het verleden een nieuwe riolering werd geplaatst. De bewoners hebben bij de gemeente meerdere keren aangegeven dat de waterafvoer niet goed functioneert. Zij hebben schimmel in de woningen, toiletpotten die overstromen, vloeren die rotten en putdeksels die met hevige regenval uit de straat vliegen. Uit een enquête die de SP in december 2018 met en onder de bewoners heeft gehouden, blijkt dat de problemen nooit goed zijn aangepakt.

Lees verder
27 december 2018

SP raadslid Van Ek stelt vragen over WiFi-tracking

Gemeente overtrad de regels bij WiFi-tracking en informeerde de Raad foutief.

Lees verder
13 november 2018

SP motie bewindvoering unaniem aangenomen

Foto: SP

Tijdens de bespreking van de gemeentelijke begroting 2019 heeft de SP een motie ingediend over bewindvoering, die unaniem is aangenomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier