h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

Openbare discussieavond: “De Eurocrisis en onze pensioenen”

Miljarden om de Euro te redden en hier bezuiningen op pensioenen? We zijn toch niet gek? SP Enschede organiseert een openbare discussie-avond op vrijdag 27 januari in MAC Berlijn, Stationsplein 1. Zaal open vanaf 19:30 uur, gratis toegang.

Lees verder
1 december 2011

10 december: manifestatie “Armoede Werkt Niet” in Den Bosch

Kom protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs en de zorg. Geef je op voor busvervoer vanuit Enschede via www.armoedewerktniet.nl

Lees verder
19 oktober 2011

Keten van Solidariteit

Landelijk loopt een campagne van de Socialistische Partij tegen de afbraak van de sociale zekerheid en in het bijzonder tegen de afbraak van de sociale werkvoorziening. Het kabinet Rutte denkt de schulden van de Eurocrisis weg te kunnen halen bij de laagste inkomensgroepen van de Nederlandse samenleving.

Lees verder
13 oktober 2011

SP: “Ramnarain, zakenvrouw van het jaar 2009 blijkt ook succesvol zakkenvuller”

“Bureau SPV is het bewijs; marktwerking in de zorg werkt niet” is de eerste reactie van SP fractievoorzitter Annelies Futselaar als blijkt dat Menzis het contract met bureau SPV heeft opgezegd. Maandenlang is de SP bezig geweest met onderzoek naar de kwaliteit van zorg die bureau SPV bood. De conclusies waren zo verontrustend dat werd besloten het dossier over te dragen aan Menzis. Ook Menzis werd al een hele tijd overstelpt met klachten. Er volgde daarom een groot onderzoek in opdracht van Menzis. Wat ook uit het SP onderzoek bleek, is ook de conclusie van Menzis: “ Bureau SPV levert onvoldoende kwaliteit”. “Het is goed dat Menzis het contract met SPV opzegt,” zegt Futselaar “Het is een schande dat je mensen goede zorg ontneemt. Onvoldoende gekwalificeerd personeel dat ook nog te weinig uren zorg biedt. Natuurlijk is de cliënt de dupe. Geld verdwijnt in de zak van de directeur. In dit geval de etnische zakenvrouw van het jaar 2009, met relaties die ze blijkbaar slim om de tuin leidde”.

Lees verder
1 oktober 2011

Oproep SP op de agenda van het waterschap Regge en Dinkel

De SP afdeling Enschede heeft het waterschap Regge en Dinkel opgeroepen de kwijtscheldingsnorm voor waterschapslasten te verhogen van 95% van het bijstandsniveau naar 100%. In een reactie stelt het bestuur dat het accent van het waterschap ligt op de uitvoerende taak en niet op sociaal beleid. Bij de begrotingsbehandeling van 2012 staat de oproep van de SP wel op de agenda. De SP verwacht dat bij een 100% norm in Enschede 2400 huishoudens meer voor kwijtschelding van waterschapslasten in aanmerking komen dan nu het geval is. Wat de reden is dat mensen onverwacht voor 2010 en 2011 zijn aangeslagen is nog niet duidelijk. De SP heeft daarom nog een aantal vragen gesteld aan het bestuur van het waterschap.

Lees verder
13 september 2011

SP in Twente organiseert busvervoer naar demonstratie Malieveld

De SP roept op om maandag 19 september, de dag voor Prinsjesdag, naar de manifestatie tegen het Kabinetsbeleid in Den Haag te komen. Uit onvrede over het asociale beleid van de regering Rutte organiseren de FNV-bonden, de CNV, de CG-Raad en andere maatschappelijke organisaties daar een Nationaal Beraad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier