h

Nieuws uit 2019

15 december 2019

SP stelt vragen over lik-op-stuk beleid gemeente Enschede

De SP- fractie is het hartgrondig eens met het standpunt van Wethouder Kampman, namens het College, dat veel bewoners van Enschede een steuntje in de rug nodig hebben. Dat strafkortingen op
bijstandsuitkeringen mensen niet helpen maar alleen verder in de problemen brengen. En zoals onderzoek heeft uitgewezen, kinderen in deze gezinnen belemmeren in hun ontwikkeling waardoor ze “levenslang” krijgen. Deze achterstanden halen ze nooit meer in. Dat niet alleen hele gezinnen getroffen worden door strafkortingen maar indirect alle bewoners van Enschede.

Lees verder
12 december 2019

SP voor behoud kwijtschelding met 1 aanvraag!

Foto: Eva / lege portemonee

De SP heeft vandaag een brief gestuurd naar het Waterschap Vechtstromen met het verzoek een besluit over de aanvraag kwijtschelding terug te draaien. In plaats van één aanvraag, moeten betrokkenen vanaf 2020 een aparte aanvraag voor de kwijtschelding waterschapslasten doen. Een besluit dat de kans op problematische schulden verhoogt. Alle Enschedese partijen hebben zich achter het verzoek van de SP geschaard.

Lees verder
23 november 2019

Zorgverleners MST in de weer voor 5% meer!

Foto: SP

Deze week staakten de zorgverleners in de ziekenhuizen, voor het eerst in de geschiedenis. Terecht vragen ze om een eerlijke beloning en een aanpak van de hoge werkdruk.

Lees verder
25 juli 2019

Enschede schendt privacy, SP stelt vragen!

In dagblad Tubantia van 24 juli 2019 staat een artikel over het verplicht aanleveren van privacy gevoelige informatie bij het aanvragen van een bijstandsuitkering. René Beunders van Sociaal Hart Enschede doet daarin een boekje open over de behandeling van een casus waarin de gemeente Enschede zich niet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG) houdt.

Lees verder
10 juli 2019

Enschedese speeltuinen wegbezuinigd, bestuur SES stapt op!

Foto: Paulien Wilkinson

Het bestuur van de Stichting Enschede Speeltuinen stapt gedwongen op! Het geld is op. Met 40 duizend euro was de SES voorlopig gered. Maar voor de coalitiepartijen was er geen reden de motie van de SP en het CDA te steunen. Voor veel kinderen en hun ouders is dit een drama. Aan een gratis veilige speelplek, de jaarlijkse VIVA’s die in de zomervakantie elke week op een andere plek kinderen een feestelijke week bezorgt komt een eind. Het bestuur kan niet verder!

Lees verder
16 juni 2019

SP wil “urgentieverklaring” voor woningzoekenden terug.

Met een huisvestingsverordening wil de SP bereiken dat het weer mogelijk wordt dat woningzoekenden een urgentieverklaring krijgen zodat de wachttijd verkort wordt. Dat hoopt de SP te bereiken met een motie die 17 juni wordt ingediend.

Lees verder

Pagina's

U bent hier