h

Enschedese speeltuinen wegbezuinigd, bestuur SES stapt op!

10 juli 2019

Enschedese speeltuinen wegbezuinigd, bestuur SES stapt op!

Foto: Paulien Wilkinson

Het bestuur van de Stichting Enschede Speeltuinen stapt gedwongen op! Het geld is op. Met 40 duizend euro was de SES voorlopig gered. Maar voor de coalitiepartijen was er geen reden de motie van de SP en het CDA te steunen. Voor veel kinderen en hun ouders is dit een drama. Aan een gratis veilige speelplek, de jaarlijkse VIVA’s die in de zomervakantie elke week op een andere plek kinderen een feestelijke week bezorgt komt een eind. Het bestuur kan niet verder!

De Stichting Enschedese Speeltuinen(SES) heeft dringend geld nodig om haar voortbestaan te garanderen. Daarom hebben SP en CDA dinsdag een motie ingediend. Want zonder de SES zijn er na 65 jaar geen speeltuinen meer in Enschede waar kinderen veilig kunnen spelen. Wethouder van den Berg en de coalitiepartijen wilden geen geld vrijmaken. SP en CDA hebben geprobeerd het belang van de speeltuinen bij de coalitiepartijen BBE, D66, VVD, CU en PvdA uit te leggen. “Waar een wil is, is een weg” ging voor deze partijen niet op.
De SP gaat het College vragen wat de gevolgen zijn van het opstappen van het bestuur. De SP verwacht niet dat een nieuwe groep vrijwilligers bereid is een failliete stichting te gaan besturen waar de gemeente de waarde niet van inziet!

Annelies Futselaar

Reactie toevoegen

U bent hier