h

Vliegveld Twente

28 mei 2013

Aanbesteding vliegveld Twente niet binnen kaders

Al jarenlang roept de SP dat een luchthaven in Twente niet rendabel is. Wat blijkt nu? De concessieovereenkomst is nog niet getekend en er moet al publiek geld bij! Het college van Enschede vindt het niet genoeg om samen met de provincie Overijssel 16,2 miljoen euro bij te dragen aan de infrastructuur op de luchthaven, garant te staan voor 20 miljoen euro aan leningen van de exploitant en het luchthaventerrein de eerste zeven jaar gratis ter beschikking te stellen, maar wil ook nog eens 5 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van Vliegveld Twente.

Lees verder
13 maart 2013

ADT verder met luchthaven, Raad buiten spel

Toen op 3 december duidelijk werd dat geen enkele marktpartij de luchthaven wil exploiteren, wilden de oppositiepartijen hier zo snel mogelijk een debat over in de Raad. De coalitie (PvdA, VVD, CDA en Burgerbelangen) wilde het college ruim de tijd geven om gebiedsontwikkelaar ADT onderzoek te laten doen naar het mislukken van de aanbesteding en met een voorstel te komen voor het vervolgproces. Het college had maar liefst twee maand nodig om met een evaluatie van anderhalf A4-tje te komen. Het beloofde voorstel over ‘hoe nu verder’ ontbrak. Tegelijk met de evaluatie werd ons meegedeeld dat het Area Development Twente (ADT) al een volgende stap had gezet en een intentieovereenkomst had afgesloten met de Reggeborgh Groep een investeringsmaatschappij van Dik Wessels, die toch ineens weer belangstelling heeft voor het ontwikkelen van de luchthaven. De Raad mocht alleen kennisnemen van de besluiten van ADT.

Lees verder
12 januari 2013

College hield essentiële informatie achter over luchthaven

Vrijdag 11 januari maakte ADT (Area Development Twente) de namen bekend van de drie kandidaten voor de exploitatie van Luchthaven Twente. Zaterdag 12 januari meldde de Twentsche Courant Tubantia dat Schiphol, een van de kandidaten, in 2009 al tot de conclusie kwam dat de exploitatie van een luchthaven in Twente niet haalbaar is. Het college van B&W zou hiervan op de hoogte zijn geweest. De SP Enschede is geschokt en wil van het college weten waarom de Raad niet is geïnformeerd over de vernietigende conclusies van de analyse van Schiphol.

Lees verder
4 december 2012

Voorstanders luchthaven Twente zagen ze vliegen

SP in actie tegen herstart van de luchthaven
Vanmiddag werd bekend dat de aanbesteding van luchthaven Twente is mislukt. Geen van de geïnteresseerde marktpartijen heeft een bieding uitgebracht. De tot het laatst toe positieve inschatting van het college dat een herstart van de luchthaven een goede kans zou maken, blijkt een foute inschatting.

Lees verder
4 augustus 2012

Aanbesteding luchthaven groot risico

Ondanks dat er door Brussel nog steeds geen besluit is of de staatssteun aan de toekomstige luchthaven geoorloofd is, is de aanbesteding woensdag 1 augustus van start gegaan. De aanbesteding van de luchthaven was uitgesteld, omdat de Europese commissie de voor de SP onacceptabele bijdrage van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel aan de ontwikkeling van o.a. de infrastructuur wil toetsen aan de nieuwe en strengere Europese regelgeving die nog in de maak is.

Lees verder
3 december 2010

Vijftig tegenstanders van de luchthaven trotseren de kou in protest

Demonstratie Luchthaven Twente Met een temperatuur van min 6 (volgens meteorologen een gevoelstemperatuur van min 16) stonden tientallen tegenstanders van de ontwikkeling van luchthaven Twente bij de poort van het vliegveld. Daar stonden lange rijen auto''s met genodigden en hoogwaardigheidsbekleders te wachten voor de strenge controle bij de poort. Zij waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de grondoverdracht van het ministerie van Defensie naar de gemeente Enschede en de provincie. Voor een smalle politieke meerderheid in die gemeente en de staten betekent het de start van de ontwikkeling van een commerciële luchthaven Twente.

Lees verder
18 februari 2010

Onderzoek SP: 69% Enschedese bevolking tegen luchthaven

De SP is begonnen aan een opinieonderzoek onder de bevolking van Enschede. Dit onderzoek vindt plaats aan de hand van 13 stellingen waarmee mensen het eens of oneens kunnen zijn. Het onderzoek loopt door tot aan de verkiezingen en in die tijd probeert de SP zoveel mogelijk mensen uit Enschede te enquêteren: aan de deur, op het station, bij bedrijven en in de wijken. De eerste onderzoeksresultaten zijn bekend; uit de eerste ronde blijkt dat 69% van de mensen in Enschede tegen een vliegveld is.Demonstratie tegen komst luchthaven Twente

Lees verder
23 november 2009

Grote manifestatie tegen luchthaven Twente

Het Platform Luchthaven Twente NEE roept alle belangstellenden op om 30 november naar Enschede te komen voor een manifestatie tegen de ontwikkeling van een luchthaven in het groene hart van Twente. Deze manifestatie wordt gehouden voor het Enschedese stadhuis (op het Ei van Ko) en wordt georganiseerd door een gezamenlijke groep van tegenstanders tegen de luchthavenplannen.

Lees verder
13 april 2009

SPortieve actie tegen de luchthaven

SP-bikkels Jacques Gerard en Colin Wilkinson hebben donderdag 9 april, samen met ongeveer vijftig andere deelnemers, meegedaan aan de Hart van Twente wandeltocht. Deze tocht van bijna 40 kilometer werd georganiseerd door de stichting Hart van Twente als protest tegen heropening van luchthaven Twente.

Lees verder
6 april 2009

Protestwandeling tegen Luchthaven Twente

Op Donderdag 9 april organiseert Stichting Hart van Twente een wandeltocht voor een groen en duurzaam Twente. De route loopt van Bentheim naar Enschede. Iedereen kan meelopen, de hele route of een deel ervan. Aanvang om 08.30 uur op het Centrumplein in Bentheim.

Lees verder

Pagina's

U bent hier