h

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

30 november 2021

Verkiezingsprogramma SP Enschede 2022-2026

Ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Lees verder
2 maart 2018

In gesprek met Maxim en Laura

Foto: SP

Afgelopen woensdag waren SP-lijsttrekker Maxim van Luttikhuizen en Laura Wichgers, onze nummer twee op de lijst, te gast bij 'Ik teken voor 80'. Ze werden ondervraagd door verslaggevers van 1Twente en de Tubantia over de plannen van de SP voor Enschede. Bekijk de aflevering op YouTube

Lees verder
25 februari 2018

Samen met de inwoners werken aan een socialer Enschede

Foto: Paulien Wilkinson

Maxim van Luttikhuizen zit nu acht jaar in de gemeenteraad, de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op deze laatste periode. ‘De gemeente heeft er veel verantwoordelijkheden bijgekregen, onder andere op het gebied van jeugdzorg. Dit ging gepaard met flinke bezuinigingen. Het huidige gemeentebestuur zei dat kortingen op sociale voorzieningen daarom onvermijdelijk waren. Volgens ons was dat niet nodig, maar de besturende partijen stonden niet open voor onze ideeën over hoe het socialer kan. Maar door goede samenwerking op links hebben we toch het een en ander weten te bereiken.’

Lees verder
14 februari 2018

Valentijnsactie

Foto: Paulien Wilkinson

'Hebben wij een date op 21 maart?', vroegen SP'ers aan voorbijgangers op het Stationsplein in Enschede. Ze deelden hartjes en snoepjes uit en gingen in gesprek over de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Valentijnsactie kon op veel positieve reacties rekenen.

Lees verder
15 januari 2018

Stemrecht onder druk

Foto: SP

Iedere volwassene die meer dan 5 jaar in Nederland woont en staatsburger is van één van de EU-landen, mag in maart gaan stemmen voor de gemeenteraad in zijn of haar woonplaats. Dit recht is vastgelegd in onze grondwet en vormt de basis voor onze democratie. Dit recht mag alleen door de rechter in zeer bijzondere gevallen aan individuen worden onttrokken. Zelfs mensen die onder curatele staan omdat ze wilsonbekwaam zijn hebben sinds 2009 stemrecht. Maar dat je mag stemmen betekent niet automatisch dat je kan stemmen. Bewoners van tehuizen voor bejaarden of mensen met een verstandelijke beperking krijgen soms niet in de ondersteuning die nodig is om te gaan stemmen. Soms worden zelfs de stemkaarten niet afgeleverd bij de bewoners.

Lees verder
8 december 2017

Maxim van Luttikhuizen gekozen als lijsttrekker van de SP Enschede

Foto: Paulien Wilkinson

Donderdagavond 7 december heeft de ledenvergadering van de SP Enschede de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen is opnieuw gekozen als lijsttrekker en is ook de wethouderskandidaat. “Wij gaan voor een duurzaam Enschede waar waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, waar werken loont en waar kinderen niet opgroeien in armoede. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is met de SP in het college.”, aldus van Luttikhuizen.

Lees verder

U bent hier