h

Maxim van Luttikhuizen gekozen als lijsttrekker van de SP Enschede

 

Foto: SP


8 december 2017

Maxim van Luttikhuizen gekozen als lijsttrekker van de SP Enschede

Foto: Paulien Wilkinson

Donderdagavond 7 december heeft de ledenvergadering van de SP Enschede de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen is opnieuw gekozen als lijsttrekker en is ook de wethouderskandidaat. “Wij gaan voor een duurzaam Enschede waar waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, waar werken loont en waar kinderen niet opgroeien in armoede. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is met de SP in het college.”, aldus van Luttikhuizen.

Ook de huidige raadsleden Annelies Futselaar, Piet van Ek en Ahmed Yilmaz staan op een verkiesbare plek. Daarnaast zien we een aantal nieuwkomers hoog op de lijst. Op twee staat Laura Wichgers, met haar 25 jaar de jongste van de lijst. Wichgers is al een aantal jaar actief binnen de SP. Als kartrekker van ROOD Enschede, de jongerenafdeling van de SP, heeft ze zich o.a. ingezet voor het betrekken van jongeren bij de politiek. Andere nieuwkomers zijn José Apeldoorn op vijf en Carma Woltjer op plek zeven.

De volledige kandidatenlijst van de SP Enschede is als volgt:

 1. Maxim van Luttikhuizen
 2. Laura Wichgers
 3. Annelies Futselaar
 4. Piet van Ek
 5. Jose Apeldoorn
 6. Ahmed Yilmaz
 7. Carma Woltjer
 8. Paulien Wilkinson-Hillen
 9. Jacques Gerard
 10. Hans Kasper
 11. Joke Faas-Hids
 12. Jeroen Elschot
 13. Wim Buist
 14. Shuni Ramjee
 15. Jane Groeneveld
 16. Ans Lassche
 17. Bruno Baptista Leitao
 18. Helena Kampinga
 19. Annet Loeven
 20. Karin van Nierop
 21. Rene Damkot
 22. Johan Bogaers
 23. Rene Roling
 24. Wilma Waijenberg-Veltman
 25. Bert Dreu
 26. Eva Schaaij
 27. Ron Schaftenaar
 28. Peter Goud
 29. Bert Woelders
 30. Colin Wilkinson-Hillen

Reactie toevoegen

U bent hier