h

Nieuws uit 2008

3 december 2008

Bussen vanuit Twente naar Manifestatie Tegen Afbraak Thuiszorg

Samen met het comité Zorg Geen Markt organiseert de SP in Twente busvervoer naar een grote manifestatie in Den Haag.

Lees verder
3 december 2008

Meldpunt WMO Enschede niet in Enschede?

Uiterlijk 1 december hoopt de gemeente Enschede een meldpunt WMO te hebben. In een brief aan de raad wordt uitgelegd waarom een meldpunt belangrijk is. In een motie is gevraagd een laagdrempelig en onafhankelijk meldpunt in werking te stellen.

Lees verder
3 december 2008

Gemeente komt op voor bewoners!!

"Gemeente kiest zijde van bewoners in conflict met Essent", lees ik in onafhankelijk dagblad "Tubantia". Goed bericht, want korte tijd geleden heeft wethouder Goudt mij er wederom ( 4e keer?) van proberen te overtuigen dat de gemeente niets kan doen voor de bewoners van Tattersall die al jaren veel te hoge energielasten betalen. Wat er precies gebeurd is dat de gemeente nu wel op kan komen voor Enschedeërs die met problemen met stadsverwarming te maken hebben, weet ik niet. Daarover laat ik mij graag informeren.

Lees verder
3 december 2008

Viaduct weg, miljoenen weg

Tijdens die enkele maanden dat ik de stedelijke commissies bezoek heb ik al meerdere ideeën en voorstellen voorbij zien komen die niet deugdelijk zijn onderbouwd of onduidelijk omschreven zijn. De presentatie over de herstructurering van de Hengelosestraat spant hierin de kroon.

Lees verder
3 december 2008

De Glazen bol van de SP

Tijdens de Stadsdeel Zuid-vergadering van 16 september, kwam de directeur van woningcorporatie Domijn uitleg geven over de voorgenomen herbezinningperiode in de planningsfase van de herstructurering in de Wesselerbrink. De corporatie betwijfelt op dit moment of het slopen van woningen en het bouwen van dure huur- en koopappartementen wel rendabel is. De angst bestaat dat er te weinig interesse zal zijn voor dit type woning. Daarom vond men het noodzakelijk om een halfjaar de tijd te nemen om opnieuw plannen te maken. Halverwege januari zal de corporatie deze plannen bekendmaken.

Lees verder
4 november 2008

Actiedag voor werknemers DCW

Vanmorgen om 7 uur stond de SP flyerploeg klaar om zoveel mogelijk medewerkers van de DCW te informeren over de meldweek WSW. Dat het niet de eerste keer was dat de SP bij de poort stond, was goed te merken aan de reacties. Bijna iedereen herkent de SP als enige politieke partij die aandacht heeft voor de werknemers in de sociale werkvoorziening. Reden dat iedereen de flyer, en vaak meerdere voor collega’s, in ontvangst nam.
De reacties waren vaak emotioneel; van boos tot vreselijk kwaad en van blij tot ontroerd vanwege de erkenning van de problemen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier