h

Nieuws uit 2015

30 december 2015

Beste belangstellenden voor het regiotaxivervoer Twente,

Dank voor jullie hartverwarmende, kritische en misplaatste reacties op het artikel over het regiotaxivervoer in Twente in dagblad Tubantia van 28 december

Graag reageer ik op een aantal opmerkingen gedaan door verschillende mensen via verschillende media:

Lees verder
17 december 2015

SP stemt definitief tegen reddingsplan FC Twente

In de week van de waarheid is het FC Twente en het college niet gelukt om de SP gerust te stellen. De risico's van het reddingsplan zijn te groot om het voorstel goed te keuren.

Hieronder staat het betoog dat de SP heeft gevoerd tijdens de commissievergadering van 16 december. De raad beslist in een extra raadsvergadering van vrijdag 18 december.

Lees verder
14 december 2015

De SP is positief over het schrappen van de proef met giftig vliegas in zoutcavernes

Foto: Joke Faas

De SP is blij met het besluit van AkzoNobel af te zien van het gebruik van vliegas voor de stabilisatie van potentieel instabiele zoutcavernes. Samen met andere partijen en bezorgde burgers heeft de SP zich de afgelopen maanden ingezet om de proef met giftig vliegas te voorkomen.

Lees verder
10 december 2015

Problemen bij verstrekkingen en aanvragen uitkeringen

Bij elke grote organisatie als de gemeente gaat wel eens wat mis in de uitvoering. Niet juist verstrekte informatie, kwijtgeraakte dossiers enz. kunnen incidenteel voorkomen. Dat zegt althans de wethouder. In werkelijkheid zitten hier oorzaken achter. Omwille van de financiële positie van de gemeente is voor asociaal beleid gekozen, de werkdruk bij ambtenaren is zo hoog dat hierdoor fouten ontstaan en het ontmoedigingsbeleid van de gemeente zorgt voor een onfatsoenlijke behandeling van burgers.

Lees verder
7 december 2015

Ook TSN medewerkers in Enschede in onzekerheid

De zorg is geen markt. De nadelige gevolgen van de marktwerking bevestigen dit steeds weer, ook in Enschede. Zorgorganisaties die gegokt hebben door een te lage inschrijving bij de aanbesteding vragen nu geld van hun werknemers en van de gemeente om massa ontslagen te voorkomen. De SP pleit al jaren voor een basistarief in de thuiszorg. Daarmee wordt voorkomen dat thuiszorgaanbieders onder de kostprijs moeten werken.

Lees verder
5 december 2015

Demonstreer mee tegen het zorgbeleid van Van Rijn

Foto: SP

Veel gemeenten minimaliseren de vergoeding op de thuiszorg als gevolg van de bezuinigingen van staatssecretaris van Rijn. Met vele ontslagen als gevolg en vele hulpbehoevende mensen die zonder de noodzakelijke zorg komen te zitten.
De FNV organiseert hiertegen het verzet samen met andere organisaties waaronder de SP.
15 december gaan we de miljoenste handtekening aanbieden aan de staatssecretaris.

Lees verder

Pagina's

U bent hier