h

Beste belangstellenden voor het regiotaxivervoer Twente,

30 december 2015

Beste belangstellenden voor het regiotaxivervoer Twente,

Dank voor jullie hartverwarmende, kritische en misplaatste reacties op het artikel over het regiotaxivervoer in Twente in dagblad Tubantia van 28 december

Graag reageer ik op een aantal opmerkingen gedaan door verschillende mensen via verschillende media:

Beste gebruikers van de regiotaxi:
Zelfs vandaag hebben jullie mij nog weer nieuwe situaties geschetst waarin jullie terecht zijn gekomen! Ik dacht dat ik alles wist. Helaas niet! Jullie berichtjes en telefoontjes blijven welkom!
Fijn dat er mensen gereageerd hebben die wel tevreden zijn over het regiotaxivervoer. Het is natuurlijk niet zo dat er niks goed gaat! Stop vooral niet ook uw goede ervaringen te melden!

Oud werknemers:
Wat jullie mij vandaag hebben verteld zou iedereen moeten weten. De wethouder zal zeggen: "Het College gaat niet over de bedrijfsvoering mevrouw Futselaar". Nee, maar dat is nou juist het probleem! Wegkijken! Niet de verantwoordelijkheid nemen en het onderste uit de kan willen,
waarschijnlijk wetend dat kwaliteit leveren onmogelijk is voor de prijs!

Werknemers:
Ik ben onder de indruk van het hart dat jullie hebben voor het vak van regiotaxichauffeur. Jullie willen het zo graag goed doen voor de passagiers. Het wordt jullie vaak onmogelijk gemaakt! De gemeente trekt haar handen af van jullie arbeidsomstandigheden. Laat staan of jullie volgens de CAO betaald worden! Voor wie dat nog niet gedaan heeft meld je bij de FNV taxi! De SP en FNV taxi proberen samen het taxivervoer en de positie van chauffeurs te verbeteren!

Overige reageerders:
De SP is er niet op uit om een bedrijf kapot te maken. Brookhuis heeft een opdracht van de gemeente aangenomen en dient de afspraken die hier gemaakt zijn na te komen. De Wethouder dient dit te controleren maar doet dat blijkbaar niet. Brookhuis heeft zelf een aanbieding gedaan aan de gemeente. Als dit bedrag te laag is dan heeft de leiding een fout gemaakt. Dit mag niet op de klanten of de chauffeurs worden afgewenteld.

Meneer Ronald Brookhuis:
Wat afschuwelijk dat u zich laat uitknijpen door de gemeentes. Nog erger dat de cliënten en chauffeurs daar de dupe van lijken te worden! Dat u ontdaan bent over de inhoud van het artikel begrijp ik niet. U gaat mij toch niet vertellen dat de informatie nieuw is voor u? Als uw bedrijf uitgeknepen wordt kan het toch niet anders dan dat daar iemand de dupe van wordt?

Woensdag 13 januari heb ik een afspraak met uw collega in Oldenzaal! Wie weet kunnen wij dan ook kennis maken? Ik kan me namelijk niet herinneren u ontmoet te hebben bij de vergaderingen van het FNV waar u was zoals u suggereert. Wel twee andere niet genodigden. Ik vermoed door u gestuurde medewerkers, die u overigens verkeerd informeren over het aantal aanwezige chauffeurs! Maar wel een handige manier om er achter te komen wie er aanwezig zijn! Is dat dan meteen de onderbouwing van uw opmerking over een oud collega die een aantal chauffeurs zou "opstoken"? Of uw chauffeurs niet mans genoeg zijn zelf voor hun rechten op te komen! Wat is er mis met werknemers die steun zoeken bij hun vakbond? Als u voor 100% zeker bent dat u de CAO regels volgt heeft u toch niks te vrezen?
Nog even het beeld dat u van mij schetst. Het laatste gesprek met uw collega verliep niet echt prettig! Er klopte volgens hem niets van mijn artikel op de SP website en er werd gedreigd met juridische stappen als ik het niet verwijderde. Hij zei dat de planning van de ritten de verantwoordelijkheid van Connexxion was. Gelukkig heeft een bezoek aan het callcentrum in IJsselmuiden mijn idee bevestigd dat Brookhuis zelf de planning doet. Dat gesprek begin augustus was het laatste. Volgende week verder!
Meneer Ronald Brookhuis, spreken we elkaar de 13e?

Vriendelijke groet,
Annelies Futselaar

Reacties

Dag Annelies,

Mijn complimenten voor de manier waarop je dit rustig en duidelijk onder woorden brengt naar iedereen toe. Of ze luisteren is natuurlijk afwachten maar aan jou kalme, gedecideerde woordkeus heeft het niet gelegen.

We, Ben en ik, wensen je veel succes toe in het nieuwe jaar.

Marcel

Reactie toevoegen

U bent hier