h

Nieuws uit 2013

2 december 2013

Campagne voor meer koopkracht en echte banen gestart

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ruim 9000 mensen op de been. Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden.

Lees verder
30 november 2013

Zakenvrouw 2009 blijkt graaier zorggeld

"De SP is tevreden over de voorlopige uitkomst van het onderzoek naar de bedrijfsvoering van zorgbureau SPV dat geleid werd door zakenvrouw van het jaar 2009", zegt fractieleider Annelies Futselaar. Het bericht dat het justitieel onderzoek naar mevrouw Ramnarain waarschijnlijk tot een veroordeling leidt bevestigt de conclusie van de SP na langdurig en intensief onderzoek in 2011.

Lees verder
23 november 2013

Kom 30 november naar Utrecht!

Het lijkt erop dat niemand zich meer druk maakt om de belangen van gewone mensen. Daarom zullen de mensen zelf in de benen moeten komen en het heft in handen nemen. Het is tijd voor strijd, voor het te laat is. Samen vechten voor een toekomst waarin er voor armoede, ongelijkheid en rechteloosheid geen plaats meer is. Op 30 november start in de Jaarbeurs in Utrecht de landelijke campagne voor koopkracht en echte banen.

Lees verder
18 november 2013

SP en fractie Margriet Visser willen onderzoek naar intimidatie

De fractie Margriet Visser (Enschede Anders.nl) en Maxim van Luttikhuizen (SP) willen dat onderzocht wordt of er binnen de gemeente Enschede sprake is van stelselmatige intimidatie van en een angstcultuur onder ambtenaren. De Raadsleden zien aanleiding in de recente rapporten over de stadsbank en de ICT-afdeling om de gehele ambtelijke organisatie door te lichten. Margriet Visser: "Het kan niet zo zijn dat mensen worden weg gepest en dat de daarvoor verantwoordelijke leidinggevenden blijven zitten of vertrekken met een flinke ontslagvergoeding". Maxim van Luttikhuizen voegt toe: "We verwachten van alle werkgevers dat ze fatsoenlijk met hun werknemers omgaan. Dit geldt ook voor de gemeente. Daarnaast kan een angstcultuur ervoor zorgen dat misstanden niet worden aangekaart"

Lees verder
16 november 2013

De kieslijst van de SP is vastgesteld

De leden van de SP afdeling Enschede hebben donderdagavond de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.
Als lijsttrekker is unaniem gekozen voor Maxim van Luttikhuizen. Hij volgt Annelies Futselaar op die nu op de tweede plaats van de lijst staat. Nummer 3 is Milco Brugman, gezinshuisouder met veel kennis over jeugdzorg, gevolgd door Joke de Jager, werkzaam in de zorg als medisch secretaresse. Nummer vijf op de lijst is Piet van Ek, die 34 jaar lang werkzaam is geweest als salaris administrateur. Vervolgens staan Ans Lassche, Ahmed Yilmaz en Remko Kortink op de kieslijst van de SP. Paulien Wilkinson die twee periodes voor de SP in de Raad heeft gezeten staat op eigen verzoek op de negende plek

Lees verder
10 november 2013

SP enquête over sloop woningen het Getfert

Begin oktober maakte de Woonplaats bekend woningen aan de Wooldriksweg, Delistraat, Getfertweg en de Atjehstraat te willen slopen. Enkele bewoners van het Getfert namen contact op met de SP, omdat zij niet blij zijn met de sloopplannen. De SP besloot om samen met deze bewoners te onderzoeken wat de betrokkenen vinden van de plannen van de Woonplaats. Dit initiatief werd zeer gewaardeerd door de bewoners van deze karakteristieke wijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier