h

Zakenvrouw 2009 blijkt graaier zorggeld

30 november 2013

Zakenvrouw 2009 blijkt graaier zorggeld

"De SP is tevreden over de voorlopige uitkomst van het onderzoek naar de bedrijfsvoering van zorgbureau SPV dat geleid werd door zakenvrouw van het jaar 2009", zegt fractieleider Annelies Futselaar. Het bericht dat het justitieel onderzoek naar mevrouw Ramnarain waarschijnlijk tot een veroordeling leidt bevestigt de conclusie van de SP na langdurig en intensief onderzoek in 2011.

Maandenlang heeft Futselaar gesprekken gevoerd met gedupeerde cliënten en personeelsleden. Uit deze gesprekken bleek dat het zorgbureau het niet zo nauw nam met kwalificatie van personeel en indicaties van cliënten.
De SP heeft aangedrongen op een gesprek met directeur Ramnarain over deze onderzoeksresultaten. Bij een met moeite gemaakte afspraak kwam zij niet opdagen. Pas toen bleek dat de SP de onderzoeksresultaten zowel bij Menzis als de media bekend zou maken bleek mevrouw Ramanarain zeer bereid tot een gesprek. Dat was intussen een gepasseerd station.

Dat klachten nu eindelijk serieus genomen lijken te worden is hopelijk een genoegdoening voor alle cliënten die hebben geleden onder de slechte kwaliteit van zorg en de werknemers die uitgebuit werden door bureau SPV. Futselaar vindt dat het onderzoek wel erg lang heeft geduurd. "Maar als het hele netwerk van mede schuldigen daarmee is opgerold kan ik daar vrede mee hebben. Laat dit een waarschuwing zijn voor criminelen die van plan zijn geld bestemd voor zorg te misbruiken."

 

Tubantia: Voormalig Twents zakenvrouw van het jaar aangehouden voor miljoenenfraude

 

U bent hier