h

Nieuws uit 2010

18 december 2010

ROOD ondersteunt studentenacties Enschede

Koud, koud, koud was het: lage temperaturen en veel natte sneeuw. Desondanks trotseerden enkele honderden studenten van Saxion en de Universiteit Twente deze koude om te protesteren tegen de plannen van het kabinet Rutte om studenten die extra tijd nodig hebben voor hun studie te beboeten.
Oudere en jonge SP-leden (ROOD) in de kou voor Saxion protesteren tegen langstudeerboete

Lees verder
12 december 2010

Kleine winkeliers: “Laat winkels op zondag dicht”

Maar liefst 98% van de winkeliers vindt 12 koopzondagen wel genoeg. De helft wil zelfs minder koopzondagen. Dit blijkt uit een onderzoek dat De Socialistische Partij (SP) heeft gedaan naar de wensen van kleine zelfstandige ondernemers. Wethouder van Hees (PvdA) heeft de gemeenteraad voorgesteld om de openingstijden van supermarkten te verruimen. Door heel Enschede een toeristisch gebied te noemen mogen de supermarkten op elke zondag open. De meeste kleinere winkeliers zijn hier tegen omdat ze vrezen voor omzetverlies.

Lees verder
11 december 2010

“Ze luisteren toch niet...”

“Ze luisteren toch niet, dus waarom zouden we...”. Dit is een veel gehoorde klacht/aanmerking naar onze gemeente en de politiek toe. Daarom wil ik het BuurtTeamStroinkslanden een compliment maken. Dit buurtteam heeft betreffende een opschoning van het Stroinksbos een paar bijeenkomsten belegd. Afgelopen 22 november werden de hierin tot stand gekomen plannen besproken. Dit ontlokte aan enkele buurtbewoners van Stroinkslanden de uitspraak “Ze luisteren naar ons, hoor en zie ik dat goed?” Inderdaad hoorden zij het goed.

Lees verder
3 december 2010

Vijftig tegenstanders van de luchthaven trotseren de kou in protest

Demonstratie Luchthaven Twente Met een temperatuur van min 6 (volgens meteorologen een gevoelstemperatuur van min 16) stonden tientallen tegenstanders van de ontwikkeling van luchthaven Twente bij de poort van het vliegveld. Daar stonden lange rijen auto''s met genodigden en hoogwaardigheidsbekleders te wachten voor de strenge controle bij de poort. Zij waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de grondoverdracht van het ministerie van Defensie naar de gemeente Enschede en de provincie. Voor een smalle politieke meerderheid in die gemeente en de staten betekent het de start van de ontwikkeling van een commerciële luchthaven Twente.

Lees verder
28 november 2010

Armoede in Enschede? College wil het niet weten.

In Enschede leven veel mensen onder de armoedegrens. De SP wil graag weten om hoeveel inwoners het gaat. Als je dat niet weet, kun je niet beoordelen of de armoede in Enschede toeneemt of afneemt. Dan weet je ook niet wat je strijd tegen armoede oplevert. Deze kennis is natuurlijk van het grootste belang voor het beleid op verschillende punten. Ik denk aan de bouw van sociale huurwoningen, maar ook aan de kinderen die in armoede opgroeien. Hun kans op een goede opleiding mag niet lijden onder de financieel beroerde situatie van hun ouders. Reden voor de SP om bij de behandeling van de begroting voor te stellen te meten hoeveel mensen in Enschede in armoede leven. Helaas, de coalitiepartijen PvdA, CDA, VVD en BBE willen het niet weten.

Lees verder
28 november 2010

SP wil bomen behouden

De SP maakt zich ernstige zorgen over het behoud van de bomen en de groene kwaliteit van de gemeente Enschede. Reden hiervoor is het besluit van de coalitiepartijen (PvdA, VVD, CDA en Burgerbelangen) om de kapvergunning af te schaffen. Bewoners lijken buiten spel te worden gezet omdat zij geen bezwaar meer kunnen maken tegen de kap van bomen. Wie ze als een last ervaart staat geen boom in de weg ze om te kappen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier