h

Nieuws uit 2007

11 december 2007

Statenfractie SP weer op sterkte

Gezina van der Ven-Lodder (33) uit Almelo wordt woensdag 19 december geïnstalleerd als nieuw statenlid voor de SP. Daarmee is de SP statenfractie weer op sterkte en wordt een turbulente periode afgesloten.

Lees verder
19 november 2007

Demonstreer mee tegen de versoepeling van het ontslagrecht

Op zaterdag 24 november organiseren de gezamenlijke vakbonden demonstraties tegen de versoepeling van het ontslagrecht. Net als de vakbonden ziet de SP werknemers niet als wegwerpartikelen en zijn wij tegen het flitsontslag. Dus roept de SP naast haar leden ook alle werknemers op tot deelname aan deze demonstraties.

Lees verder
16 november 2007

Enquête in de Laares

Het badhuis In de Laares is de laatste jaren op grote schaal gesloopt. In een gedeelte van de wijk is al nieuwbouw gepleegd. Van het oude gedeelte staan nu nog 78 woningen overeind. Het badhuis in de wijk en de school staan op de monumentenlijst. De woningen van complex 8 zoals de huizen wat oneerbiedig genoemd worden liggen tegen het badhuis en de school aan. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de woningen nog in goede staat zijn voor hun ouderdom. Zeker de huizen aan de Laaressingel. Daar bevinden zich in de huizen vaak nog de originele kozijnen en deuren. De bewoners van de Laares zijn altijd sterk verbonden geweest met hun wijk. Er zijn bewoners van 80 jaar die hun hele leven in de wijk hebben gewoond. Vaak wordt hen niet om een mening gevraagd.

Lees verder
7 november 2007

Harry van Bommel in Hengelo

Op maandag 12 november opent het Europese kenniscentrum in Hengelo haar deuren! Op deze openingsavond zal SP-buitenlanddeskundige Harry van Bommel een lezing houden over Europa en de rol die Nederland daarin zal moeten vervullen.

Lees verder
21 oktober 2007

Tweede ledenbespreking ter voorbereiding partijcongres

Op 1 november vindt er in Enschede een ledenbespreking plaats in het kader van de voorbereiding op het 15e partijcongres, dat op 24 november zal plaatsvinden.
Deze ledenbijeenkomst is het vervolg op de regioconferentie zoals die zondag 7 oktober is gehouden in Arnhem. Naar aanleiding van deze en de andere regioconferenties verschijnt er op 26 oktober een nota van wijzigingen van de congrescommissie.

Lees verder
20 oktober 2007

Personeel ROC Twente legt het werk neer

Ruimzeshonderd docenten van de ROC vestigingen in Twente hebben donderdag 11 oktober in Hengelo het werk neergelegd Ze staken vanwege de toegenomen werkdruk en gebrek aan zeggenschap over hun lessen. De gezamenlijke onderwijsbonden AOb, CNV Onderwijs, ABVAKABO, FNV en UNIENFTO/CMHF spreken van een geweldig succes.
Tweede Kamerlid Jasper van Dijk was aanwezig en kon de stakers aanmoedigen om de strijd voor meer zeggenschap door te zetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier