h

Enquête in de Laares

16 november 2007

Enquête in de Laares

Het badhuis In de Laares is de laatste jaren op grote schaal gesloopt. In een gedeelte van de wijk is al nieuwbouw gepleegd. Van het oude gedeelte staan nu nog 78 woningen overeind. Het badhuis in de wijk en de school staan op de monumentenlijst. De woningen van complex 8 zoals de huizen wat oneerbiedig genoemd worden liggen tegen het badhuis en de school aan. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de woningen nog in goede staat zijn voor hun ouderdom. Zeker de huizen aan de Laaressingel. Daar bevinden zich in de huizen vaak nog de originele kozijnen en deuren. De bewoners van de Laares zijn altijd sterk verbonden geweest met hun wijk. Er zijn bewoners van 80 jaar die hun hele leven in de wijk hebben gewoond. Vaak wordt hen niet om een mening gevraagd.

Het bewonerscomité heeft samen met de SP een enquête in elkaar gezet om een beeld te krijgen van wat zij van complex 8 vinden. Affiches 'Slopen is bezopen'In twee dagen werd de enquête uitgevoerd. Dinsdag 6 november werd de enquête persoonlijk afgegeven en donderdag 8 november werd hij weer opgehaald. Uit de eerste resultaten blijkt dat van de 78 bewoonde huizen 80% een enquêteformulier heeft ingevuld. Van die 80% was 95% ervoor dat men in de wijk wil blijven wonen, het liefst in de huizen waar ze nu wonen. Verder gaven de door het comité uitgedeelde affiches een duidelijk beeld van de betrokkenheid van de bewoners bij de actie.

In Enschede heeft het college de visie verkrappen aan de onderkant verruimen aan de bovenkant tot uitgangspunt van haar toekomstvisie. Met de resultaten van de enquête in de hand zal de SP in de gemeenteraad op de eerste plaats pleiten voor de wens van de bewoners in dit stuk wijk van de Laares te blijven wonen. Maar ook zal zij pleiten voor behoud van een betaalbaar (oud of nieuw) woningbestand in de stad, niet alleen in de Laares maar ook in Velve Lindehof, Boswinkel, Stadsveld en andere volkswijken van Enschede.

U bent hier