h

Oproep SP op de agenda van het waterschap Regge en Dinkel

1 oktober 2011

Oproep SP op de agenda van het waterschap Regge en Dinkel

De SP afdeling Enschede heeft het waterschap Regge en Dinkel opgeroepen de kwijtscheldingsnorm voor waterschapslasten te verhogen van 95% van het bijstandsniveau naar 100%. In een reactie stelt het bestuur dat het accent van het waterschap ligt op de uitvoerende taak en niet op sociaal beleid. Bij de begrotingsbehandeling van 2012 staat de oproep van de SP wel op de agenda. De SP verwacht dat bij een 100% norm in Enschede 2400 huishoudens meer voor kwijtschelding van waterschapslasten in aanmerking komen dan nu het geval is. Wat de reden is dat mensen onverwacht voor 2010 en 2011 zijn aangeslagen is nog niet duidelijk. De SP heeft daarom nog een aantal vragen gesteld aan het bestuur van het waterschap.

Het waterschap Regge en Dinkel heeft de inning van de aanslagen zuiveringsheffing en/of ingezetenenheffing uitbesteed aan Lococensus. De rekening van bijna 200 euro over 2010 en 2011 viel een aantal bewoners rauw op hun dak. Voor mensen die van een inkomen op bijstandniveau moeten rondkomen is dat een groot bedrag. Begrip voor deze plotselinge aanslag op de portemonnee is er niet. De brief van het waterschap geeft hier ook geen duidelijkheid over.

De brief van het waterschap Regge en Dinkel roept bij de SP fractie nog een heel aantal vragen op. Het bestuur van het waterschap is er voor uitvoering van taken en niet voor sociaal beleid. De SP wil weten waarom er dan wel voor een kwijtscheldingsnorm van 95% is gekozen. Ook wil de SP weten wat de reden is dat er blijkbaar een achterstand was bij lococensus waardoor bewoners twee rekeningen hebben ontvangen en waarom dit niet gecommuniceerd is. Een betalingsregeling voor mensen die de rekeningen niet in één keer kunnen betalen zou de SP redelijk vinden.

U bent hier