h

Herinrichting van De Boddenkamp

5 juni 2006

Herinrichting van De Boddenkamp

De wijk bestaat voor een groot gedeelte uit bedrijventerrein. Een belangrijk deel van de ruimte is nog in gebruik door Connexion. De ruimte die vrij komt na sloop van voornamelijk leegstaande bedrijfspanden wordt bebouwd met dure huur- en koopwoningen. Reden voor de SP om te reageren op de plannen.

De Boddenkamp krijgt een nieuwe functie en wordt grotendeels woongebied ipv bedrijventerrein. Met zorg is gekozen voor behoud van karakteristieke woningen en gebouwen. Ook blijft een aantal woningen in het midden en lagere prijssegment staan.

Toch maakt de SP bezwaar tegen de plannen zoals die er nu liggen waarbij nauwelijks sprake zal zijn van een wijk met gemêleerde woningbouw. Wat de SP betreft een gemiste kans omdat het een bijna compleet nieuw plan is.

In Enschede wordt een groot aantal goedkope huurwoningen gesloopt en het aantal dat er na herstructurering voor terug komt ligt steeds lager. Er is geen reden te verwachten dat er op termijn minder vraag zal zijn naar goedkope huurwoningen. Reden om ook in dit herstructureringsplan rekening te houden met het feit dat de vraag naar goedkope woningen groter is dan het aanbod.
In het collegeakkoord staat dat er meer geschikte woningbouw voor ouderen moet komen. “Wordt daar rekening mee gehouden?” was een vraag aan wethouder Bleker.

Het antwoord van wethouder Bleker was duidelijk: de plannen liggen er en daar gaan we niets meer aan veranderen. Enschede dreigt een stad te worden met een centrum vol exclusieve gebouwen, pleinen en woningen voor jonge, hoog opgeleide mensen met een goed betaalde baan. De minder bedeelden verdwijnen naar de buitenwijken in de hoop dat daar nog een betaalbare woning te vinden is.

U bent hier