h

SP tegen vuurwerkopslag in Roombeek

24 augustus 2006

SP tegen vuurwerkopslag in Roombeek

De SP-Enschede steunt de bewoners van de Roombeekstraat in hun protest tegen vergroting van de opslagcapaciteit van consumentenvuurwerk van het bedrijf KJ Outdoor aan de Oldenzaalsestraat. Ook als het bedrijf, dat heeft geïnvesteerd in maatregelen om de veiligheid te vergroten, aan alle veiligheidseisen voldoet, vindt de SP het niet gepast om in Roombeek een vuurwerkopslagplaats toe te staan.

De SP vindt dat risicobedrijven niet thuishoren in een woonwijk en maakt zich dan ook grote zorgen. Het mag wel zo zijn dat vuurwerkopslag veiliger is geworden door strengere voorschriften, maar er blijven nog steeds risico's aan verbonden. Ook de aanvoer van het vuurwerk zal de nodige risico’s met zich meebrengen.

Veel bewoners in de buurt van de vuurwerkopslag hebben de vuurwerkramp meegemaakt, de SP vindt dat daar rekening meegehouden moet worden. Men mag de bewoners uit de ze buurt niet confronteren met een vuurwerkopslagplaats bij hun voor de deur. Bij deze gevoelige kwestie kun je niet alleen kijken naar regels, maar dient ook rekening gehouden te worden met de gevoelens van mensen.

U bent hier