h

Eerste ROOD-avond in Enschede

15 september 2006

Eerste ROOD-avond in Enschede

Op woensdag 13 september heeft de eerste ROOD-avond in De TOR in Enschede plaatsgevonden. Ondanks alle verwoede pogingen van Josje Zondag en Keyoumars Safakbahksh de 60 leden onder de 28 jaar naar De Tor te krijgen, was de opkomst helaas erg mager.
Brammert Geerling, ROOD “voorzitter” uit Zwolle (de aanhalingstekens zijn van hemzelf...) vertelde over de activiteiten en de ervaringen van ROOD-Zwolle evenals twee ROOD leden uit Hengelo.


Brammert vertelde over een geslaagde ‘Boycot Israel’ actie waarmee ze uiteindelijk in Den Haag terechtkwamen en de mannen uit Hengelo vertelden over hun activiteiten ter plaatse: eigen onderzoek naar discriminerend deurbeleid bij uitgaansgelegenheden, actie tegen Thales (wapenproducent) en verlaging van de leeftijdsgrens bij bepaalde uitgaansgelegenheden en over het succesvolle politiek café wat onlangs in Hengelo is georganiseerd.

Ook werd gesproken wat de beste manier is om jongeren te betrekken bij ROOD, welke activiteiten jongeren aanspreken. Er wordt besloten binnenkort een open activiteit als een kroegavond of een barbeque te organiseren. Ook zullen de Enschedese ROOD leden zich meer profileren in de stad bij de kraam en bij allerlei andere activiteiten.

Alle aanwezige ROOD leden waren het erover eens dat de landelijke dagen, georganiseerd voor en door ROOD, de manier bij uitstek blijken om ervaringen en tips uit te wisselen. Daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt.
En ze hebben retecoole tassen als je lid wordt!

ROOD-tas

Wordt lid van ROOD!

U bent hier