h

Knalfeest in Arnhem!

6 november 2006

Knalfeest in Arnhem!

Met volle bussen vertrokken de Tukkers zondagochtend vanuit de Twentse plaatsen naar Arnhem. Naar de grote tent bij Burger’s Zoo om daar de laatste fase van de verkiezingscampagne in te luiden. Een knallend feest om even nog meer energie op te doen voor de laatste loodjes van de campagne.

Verwelkomd met een glas champagne, uitgedeeld door de kamerleden, werden alle gasten als VIPs over de rode loper de tent in genodigd. En daar kon het feest beginnen.
Agnes en JokeProost!

In zijn openingstoespraak benadrukte Hans van Heijningen, campagnecoördinator, dat het feest voor al die mensen is die bijdragen aan de groei van de partij en hun steentje bijdragen door te plakken, te folderen en gesprekken met anderen aangaan.

Sjaak Bral was de ceremoniemeester, hij praatte op eigen Bralse wijze de verschillende acts aan elkaar: Huub Stapel als quizmaster, Big, Black and Beautiful met heerlijk swingende soulnummers, het komische duo Marcellino en Ernesto die de hele tent plat kregen met hun act en als laatste van het eerste programmagedeelte Bob Fosko met het campagnelied.

Na het eerste programmagedeelte namen veel SP’ers de kans om de dierentuin in te gaan. Zo ook de kamerleden met wie men kon ‘speed-daten’. Daar werd erg veel gebruik van gemaakt. Mensen stonden in de rij om met het kamerlid van hun keuze in gesprek te gaan met als ‘tijdbewaakster’ Rosita van Gijlswijk die met een enorme wekker het ‘daten’ binnen de tijdslimieten hield.
Speed-daten met Renske Leijten

Speed-daten met Remi Poppe

Het tweede deel van het programma begon met een zeer inspirerende toespraak van Huub Oosterhuis. Over mensen die niet langer accepteren dat een wereld met uitbuiting en ellende onvermijdelijk is, dat bitter geweld onontkoombaar is. Deze mensen trekken volgens hem een spoor van een betere wereld door die van vandaag.

Dan een optreden van de U2 coverband U2NL. Bekende nummer als ‘Sunday Bloody Sunday’ en ‘Where the Street Have No Name’ knalden uit de luidsprekers. Een ‘bijna echte’ Bono met een T-shirt met ‘NU SP’…

De dag werd afgesloten met een daverende toespraak van Jan Marijnissen, waarna de Carminium Gospel Singers samen met alle kamerleden en de 3500 aanwezigen het SP lijflied ‘Een mens is meer’ met het nieuwe refrein ‘Kies NU! Stem SP!’ uitbrulden.

Een dag om weer energie op te doen voor de laatste loodjes campagnevoeren. Op naar 22 november!

Impressie van het finalefeest
Vrolijk Finale Feest: bij de SP is iedereen een VIP

U bent hier