h

Weinig licht op De Laares

7 januari 2007

Weinig licht op De Laares

De SP fractie maakt zich zorgen over de woonomstandigheden van ongeveer 25 gezinnen in het gedeelte van de Laares die nog in een grotendeels gesloopt gebied wonen. De omstandigheden waaronder de laatste mensen tussen de leegstaande dichtgetimmerde huizen leven veroorzaken een gevoel van onveiligheid. SP raadslid Annelies Futselaar wil hier in de vergadering van de stedelijke commissie van maandag 8 januari vragen over stellen.

De straatverlichting doet het op veel plaatsen niet waardoor bewoners zich onveilig voelen. “Een van de huizen is voorzien van een soort tralies om ingooien van ruiten te voorkomen”vertelt een bewoner. Er wordt gedeald op de donkere plaatsen. Er wordt vuilnis gedumpt maar niet weer opgeruimd. Ouders durven hun kinderen niet door de wijk te laten fietsen. Geen situatie die past bij een stad in de top drie van veiligste grote steden.

Bewoners hebben in gesprek met Annelies Futselaar aangegeven dat de situatie vooral verslechterd is na vertrek van de buurtconciërge die aanspreekpunt was voor de bewoners. Sindsdien vinden zij geen gehoor meer bij de verschillende instanties en voelen zij zich aan hun lot overgelaten.

U bent hier