h

Toekomst ATC voorlopig veiliggesteld

7 februari 2007

Toekomst ATC voorlopig veiliggesteld

Zo'n tweehonderd deelnemers, werknemers en sympathisanten van het ATC hadden zich maandagavond 29 januari voor het Ondernemingshuis verzameld om actie te voeren om het ATC open te houden. De dreigende sluiting van het ATC werd daar tijdens een vergadering van de gemeenteraad besproken.Zeg geen nee tegen het ATC, want wij tellen ook mee!

Helaas was er in de zaal waar de gemeenteraad vergaderde niet voldoende ruimte voor het publiek, zij konden de vergadering via een beeldscherm in een andere zaal volgen. Dit was natuurlijk een grote teleurstelling voor de grote groep mensen die gekomen was om de vergadering bij te wonen.

De SP vindt dat het ATC, dat een kwetsbare groep zoals vroegtijdige schoolverlaters, gehandicapten en jongeren met leer- en gedragsproblemen begeleid naar werk of aanvullende opleiding, goed en belangrijk werk doet. De gemeente moet er dan ook alles aan doen om het faillissement te voorkomen. 'Wel had het bestuur van het ATC eerder aan de bel moeten trekken, het was natuurlijk al eerder bekend dat het financieel niet zo goed ging', vindt SP-raadslid Annelies Futselaar.

Na een lange bespreking stemde de gemeenteraad uiteindelijk in met het voorstel om garant te staan voor de betaling van de salarissen van het personeel van het ATC over de maanden februari en maart. Ook wordt er voor 31 maart gezamenlijk met het bestuur van het ATC onderzocht hoe een duurzame doorstart van het ATC mogelijk gemaakt kan worden.

Faillissement ATC bedreigt toekomst jongeren

U bent hier