h

Fusie Essent & Nuon: koude rillingen!

22 maart 2007

Fusie Essent & Nuon: koude rillingen!

Hoge energietarieven, weinig klantvriendelijk, benedenmaatse dienstverlening, moeilijk te bereiken, lange wachttijden, niet-deskundige medewerkers. Zo maar een greep uit de klachten van particulieren en kleine bedrijven.
Voor een deel het gevolg van eerdere fusies en reorganisaties. Dat er uit een ‘energiek huwelijk’ tussen Essent en Nuon iets ‘liefdevols’ zou kunnen ontstaan, lijkt de SP erg onwaarschijnlijk. Een machtsblok dat nog onbereikbaarder en ondoordringbaarder zal worden.

De provincie wil haar aandelen in de energiebedrijven verkopen. Dat lijkt erg aantrekkelijk en winstgevend, maar de SP vindt dat de provincie haar aandelen moet behouden en daarmee haar positie als grootaandeelhouder niet uit handen mag geven. De provincie moet haar positie blijven gebruiken om invloed en controle uit te oefenen en voorkomen dat tarieven onnodig verhoogd worden.
Een fusie van Essent en Nuon zorgt voor een energiemachtsblok, zorgt voor topmanagers die nog rijker worden dan ze al zijn, zorgt voor bezuinigingen op arbeidskosten en service. Een dergelijk machtsblok zal waarschijnlijk in de toekomst fuseren met buitenlandse bedrijven waardoor de Nederlandse overheid helemaal niets meer in de ‘energie’ te brokkelen heeft. En de klant al helemaal niets meer. Die kan betalen, in de kou zitten en verder zijn mond houden.

U bent hier