h

SP zorgt voor gratis openbaar vervoer

2 maart 2007

SP zorgt voor gratis openbaar vervoer

Gratis openbaar vervoer is geen sprookje en het wordt tijd dat we hiermee gaan experimenteren in Overijssel. Om op een ludieke manier dit standpunt duidelijk te maken, zal de SP-Enschede op zaterdag 3 maart met een riksja passagiers gratis door de stad vervoeren. Ook zullen er speciale SP-strippenkaarten worden uitgedeeld met het OV-plan voor Overijssel in tien strippen.
SP-lijsttrekker Düzgün Yildirim wordt met gratis openbaar vervoer naar het lijsttrekkersdebat in de bieb gebracht

De SP vindt dat de provincie zich tot taak moet stellen het aandeel van het openbaar vervoer in de mobiliteit te vergroten. Tot dusver is er veel bezuinigd op het openbaar vervoer. Bereikbaarheid en betaalbaarheid staan onder druk. De mensen worden hierdoor de auto ingejaagd. Dat is slecht voor het milieu en voor de sociale contacten van mensen, waaronder veel ouderen. De SP wil Overijssel bereikbaar maken door openbaar vervoer op maat. Dat maakt Overijssel leefbaarder en socialer.

Frances Leusink en Colin Wilkinson, de twee enschedese kandidaten die op een verkiesbare plaats op de lijst van de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel staan, zullen de riksja besturen. De eerste passagier zal om 12.00 uur bij het busstation worden opgehaald.

U bent hier