h

Handtekeningenactie voor onderzoek Irak

3 april 2007

Handtekeningenactie voor onderzoek Irak

De SP in Enschede start donderdagavond 5 april een publieksactie om te pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. Op het Ei van Ko wordt van 18.30 uur tot 21.00 uur mensen de mogelijkheid geboden hun handtekening te zetten onder een petitie met die strekking. De komende weken zal de SP deze actie uitbreiden naar winkelcentra en wijkcentra.

Afdelingsvoorzitter Margriet Woelders: “Volgens veel Nederlanders is het hoog tijd dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de informatie waarop de Nederlandse regering in 2003 haar steun aan de oorlog tegen Irak heeft gebaseerd. Onderzoek in Amerika en Engeland toonden aan dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak niet juist was. Het is zaak dat er ook in Nederland volledige openheid komt over de steun aan de oorlog in Irak, zeker nu er aanwijzingen lijken te zijn voor een vroege militaire inmenging van speciale Nederlandse troepen.”

Om te pleiten voor een parlementair onderzoek over de kwestie Irak heeft de SP Kamerfractie de notitie ‘Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend?’ gepubliceerd. Het boekje geeft in kort bestek de Nederlandse betrokkenheid bij het conflict weer, en laat daarmee de noodzaak van een onafhankelijk onderzoek zien. Het boekje is ook bij de SP stand verkrijgbaar. Deze staat regelmatig op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur op het van Heekplein.

SP start grote publieksactie voor onderzoek Irak
Ondersteun het initiatief 'Openheid over Irak'

U bent hier