h

De Top van Onderop

9 mei 2007

De Top van Onderop

Een andere wereld is mogelijk, een andere wereld zonder oorlog, armoede en klimaatverandering. Het Nederlands Sociaal Forum, waarin 250 organisaties samenwerken, organiseert daarom op zondag 20 mei de Top van Onderop. Vlak voordat de wereldleiders van de acht machtigste landen begin juni bij elkaar komen op de G8 in Duitsland, komen in Nederland sociale bewegingen bij elkaar om hun alternatieven voor een andere wereld te presenteren. Met bekende internationale sprekers zoals Cindy Sheehan, een Amerikaanse vredesactivist en moeder van een soldaat die de dood vond in Irak. Maar ook met sprekers uit Nederland zoals Harry van Bommel (SP), Naima Azough (Groenlinks), Sylvia Borren (Oxfam Novib), Frank Kohler (Milieudefensie) en Henk van der Kolk (FNV Bondgenoten).

Naar verwachting zullen er ruim duizend mensen meedoen aan de Top van Onderop. In De Balie en het Barlaeus Gymnasium aan het Leidseplein in Amsterdam zijn van 11-18 uur tientallen debatten, documentaires, workshops en een informatiemarkt. Om 13 uur is op het naburige Museumplein een protestactie voor het Amerikaanse consulaat waar iedereen op een ludieke wijze zijn stem kan laten horen tegen de G8. Met een optreden van de bekende rapper Salah Edin.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Dus het reserveren van toegangskaarten (5 euro) wordt sterk aangeraden! Reserveren kan via www.sociaalforum.nl

Nederlands Sociaal Forum

U bent hier