h

Discussieavond met Agnes Kant.

12 maart 2008

Discussieavond met Agnes Kant.

Woensdag 26 maart is er in Enschede een discussieavond met Agnes Kant. flyer

De Thuiszorg wordt uitgekleed

De gevolgen van de marktwerking en de bureaucratie in de zorg worden steeds duidelijker. In de thuiszorg leidt tot dit ontslagen en slechtere arbeidsvoorwaarden voor het personeel en tot minder en slechtere zorg voor gebruikers.

Werkers in de Zorg

Bij de SP stromen meldingen binnen van werknemers van wie baan en arbeidsvoorwaarden op de tocht staan. Ook in Enschede is dit het geval. Sommige werknemers worden aangezet om alfahulp te worden, anderen gaan achteruit in functie en beloning en weer een ander wordt simpelweg vervangen door een alfahulp. Het is zelfs zo dat ervaren medewerkers uit eigen beweging de zorg verlaten. De onzekerheid, de verslechterde arbeidsvoorwaarden en de ontmenselijking van de zorg worden hen te veel.

Mensen die thuiszorg ontvangen

Mensen die thuiszorg nodig hebben melden het verlies van de hun vertrouwde thuishulp, en de moeilijkheden die ze hebben nu ze steeds weer andere mensen over de vloer krijgen. Ook de telefonische indicatie, waarbij gemeenten, ook Enschede, via de telefoon vaststellen of en hoeveel zorg mensen nodig hebben eist zijn tol. SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant: “Dat werkt niet, ouderen zeggen niet tegen een juffrouw aan de telefoon dat het niet goed gaat. Ze houden zich groot. Om vast te stellen welke zorg iemand nodig heeft is persoonlijke aandacht nodig. Ik roep de gemeentes dan ook op om per direct te stoppen met deze telefonische onzin, en mensen weer als mensen te behandelen.”

Over deze en meer zaken gaat Agnes Kant in gesprek met mensen die thuiszorg ontvangen en werkers in de zorg. Ook komen mensen aan het woord die in Enschede de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, waar de thuiszorg onder valt) moeten uitvoeren.

Kom 26 maart naar de avond over de thuiszorg in Enschede

Op naar een Menselijke Thuiszorg

U bent hier