h

Steun SP voor actie verzorgers van Ariens Zorgpalet.

14 mei 2008

Steun SP voor actie verzorgers van Ariens Zorgpalet.

Gisteren voerde het personeel van Ariens Zorgpalet actie tegen de bezuinigingen. Aanleiding is het dreigende ontslag van 100 mensen op de werkvloer. Daarmee dreigt een nog groter probleem als het gaat om werkgelegenheid in en kwaliteit van de zorg. Als protest kwamen de verplegers dinsdag op hun werk in zwarte kleding. Ze werden gesteund door de CNV en het FNV. Van beide organisaties waren vertegenwoordigers aanwezig. De SP heeft met het uitdelen van pamfletten de actievoerders laten weten achter de klantvriendelijk actie te staan.

Vorige week al werd Annelies Futselaar, gemeenteraadslid voor de SP in Enschede benaderd door mevrouw Gerda ten Brummelhuis. Zij is opgenomen in Ariens Zorgpalet en beklaagde zich in een brief aan de directie over de lange wachttijden voor zij geholpen werd. Gerda is een oude bekende van de SP. Voor haar was het dreigende ontslag van het personeel en de slechte verzorging een reden om de kwestie bij de SP aan te kaarten. Niet als klacht tegen het verplegend personeel maar om management en directie wakker te schudden. Ook personeel beklaagde zich bij Futselaar over de vaak onverantwoorde werkomstandigheden. Te weinig bevoegde verzorgers die medicijnen mogen toedienen of mensen naar het toilet kunnen begeleiden. Gevolg is dat cliënten niet op tijd naar het toilet kunnen en hun medicijnen krijgen Wachttijden van een uur zijn dan ook geen uitzondering. “Kinderziektes” noemt de directeur alle ongemakken waarmee bewoners en verzorgers te maken hebben. Helaas lijken ze nogal chronisch.

Een van de bewoners vertelde meer dan 40 jaar in de textiel te hebben gewerkt. Daar had hij ook meegemaakt dat op zijn afdeling het werk aanvankelijk gebeurde door 4 arbeiders. Nadat de economist was komen kijken werd besloten het personeel te verminderen met uiteindelijk 3 personen zodat hij zelf overbleef. Hetzelfde werk moest daarna gebeuren door een persoon. Mijnheer had daarom alle begrip voor de actie van de verplegers.
De verplegers willen hun actie voortzetten en de SP zal ze daarbij van harte ondersteunen.

Leijten: Zorg in verpleeghuizen verbetert te langzaam

U bent hier