h

Bewoners Oost-Boswinkel willen vooral duidelijkheid

3 maart 2009

Bewoners Oost-Boswinkel willen vooral duidelijkheid

Op donderdag 5 februari werd de startconferentie Boswinkel gehouden. Het was een goed bezochte bijeenkomst, vooral door bewoners uit Oost-Boswinkel. Zij hoopten eindelijk te zullen horen wat er met hun wijk gaat gebeuren en dat is goed te begrijpen. Er wordt al jaren gesproken over het aanpakken van Oost-Boswinkel. De gemeenteraad had al begin dit jaar een besluit moeten nemen over het programma van eisen en dan wil je wel een keer zekerheid over de toekomst van de buurt waarin je woont.

Na een inleiding door Myra Koomen en Roy van Dalm gingen we in groepen uiteen. In de werkgroep 'wonen' was het de bedoeling ideeën op te halen over hoe en door wie er straks in de wijk gewoond zal worden, maar de deelnemers aan deze groep wilden vooral graag weten waar ze aan toe zijn. "Wat gaat er met mijn huis gebeuren, wanneer gaat er wat gebeuren en waar kan ik over meepraten", was voor hen de belangrijkste vraag. Daarnaast vonden de deelnemers het belangrijk dat de huren van de huizen betaalbaar blijven en dat de structuur van de wijk en het groene karakter behouden blijven.

Tijdens de gezamenlijke afsluiting bleek dat ook deelnemers van andere werkgroepen zo snel mogelijk duidelijkheid willen over de toekomst van hun buurt, want het heeft natuurlijk geen zin om over voorzieningen in de wijk te praten als je niet weet of je er kunt blijven wonen. Op aandringen van Catherine Keyl, die de middag presenteerde, werd uiteindelijk beloofd dat uiterlijk 1 juli 2009 de plannen bekend gemaakt zullen worden.

Het aanpakken van Oost-Boswinkel moet in eerste instantie ten goede komen aan de huidige bewoners. Velen zijn gehecht aan de wijk en geven aan er graag te wonen. Uit het woonwensenonderzoek blijkt dat 67% van de bewoners in Oost-Boswinkel wil blijven wonen. Het is goed dat de zij op verschillende manieren betrokken zijn bij het ontwikkelen van een toekomstvisie voor Boswinkel. Ik hoop straks in deze visie en in het programma van eisen voor Oost-Boswinkel de wensen en ideeën van de bewoners terug te zien. Er moeten in ieder geval voldoende betaalbare huurwoningen in de wijk blijven, zodat iedereen die dat wil in Boswinkel kan blijven wonen.

Paulien Hillen

U bent hier