h

CDA gelooft klachten van DCW'ers niet

6 april 2009

CDA gelooft klachten van DCW'ers niet

Het SP rapport "DCW'ers aan het woord" was voor het CDA aanleiding verschillende DCW bedrijven in Enschede te bezoeken. Het in beweging krijgen van het CDA door de SP is op zich een redelijk succes. Maar de partij trekt al snel een conclusie: "De DCW is een redelijk goed draaiend bedrijf waar natuurlijk nog wel eens iets mis gaat, maar dat heb je overal".

Deze gevolgtrekking komt in grote lijnen overeen met mijn conclusie na een week meewerken met DCW'ers in de zomer van 2006 met hetzelfde doel: een kijkje nemen in de keuken van de DCW. Het heeft daarna nog twee jaar geduurd voordat de SP de noodzaak zag van het openen van een lokale klachtenmeldlijn. In een rapport heeft de SP de klachten die binnen gekomen zijn geselecteerd, conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan.

Dat het CDA nog steeds suggereert dat het rapport alleen de mening van de SP over de DCW weergeeft, doet ernstig afbreuk aan het vertrouwen dat DCW'ers krijgen van de christelijk democratische partij.

Een groot aantal werknemers heeft de hoop gevestigd op de politiek en hoopt op betere werkomstandigheden na het openhartige gesprek in april jl. Helaas heeft het CDA niet de moeite genomen de avond te bezoeken waar de DCW'ers vrijuit konden spreken. Het CDA en de verantwoordelijke wethouder verkeren nog in de ontkennende fase. Een helaas bekend verschijnsel waar we in de geschiedenis vele voorbeelden van kennen. Hopelijk geven andere partijen meer blijk van oog voor de realiteit door voorstellen die de SP zal doen

Annelies Futselaar

U bent hier