h

De kracht van Bijvank-Noord

2 oktober 2009

De kracht van Bijvank-Noord

Er ligt eindelijk een goed plan op tafel voor Het Bijvank-Noord. Je zou denken dat dit plan uit de koker komt van een wethouder en zijn ambtenaren of dat het bedacht is door een grote verhuurder als Domijn maar niets is minder waar. Het is opgesteld door een groep buurtbewoners die er genoeg van heeft dat het college en Domijn steeds zeggen dat ze naar de bewoners luisteren maar als puntje bij paaltje komt de inbreng van deze mensen naast zich neer leggen.

Het plan is op vele punten goed doordacht. Er worden snelheidsbeperkende maatregelen genomen zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen, vuilcontainers worden aan het zicht onttrokken en alle bewoners kunnen na de bouwwerkzaamheden terug keren in de wijk. Verder komen er woningen voor rolstoelgebruikers, worden er wooneenheden voor begeleid wonen gebouwd en is een kantoor voor de wijkagent gepland. Vergeleken met het vorige plan worden er minder straten verlegd wat de totale projectkosten zal drukken. Al met al een prima plan.

Verbondenheid, betrokkenheid, activiteit: de mensen van Het Bijvank-Noord zijn een voorbeeld van hoe een buurt kan uitgroeien tot meer dan de som van de afzonderlijke buurtbewoners. Het is gekkenwerk om deze groep uit elkaar te trekken en te verdelen over andere buurten in zuid. Het college en Domijn zullen er dan ook goed aan doen dit plan te adopteren als uitgangspunt en de bewonerscommissie van het Bijvank eindelijk als serieuze gesprekspartner aan tafel uit te nodigen. De SP zal zich er zeker voor inzetten om het plan de aandacht te geven die het verdient.

– Maxim van Luttikhuizen

U bent hier