h

SP on tour in Enschede

21 februari 2010

SP on tour in Enschede

SP-bus op de Oude Markt, met de splinternieuwe bakfiets van SP Enschede
Zaterdag 20 februari was een grote delegatie van Tweede Kamerleden in Enschede op bezoek. Dit in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de Oude Markt waren onder andere Agnes Kant, Christa van Velzen, Renske Leijten, Emiel Roemer en Jan Marijnissen.

Agnes, Renske en Christa gingen met de Enschedese SP’ers op pad om een aantal cliënten in de thuiszorg te bezoeken.

Agnes Kant overhandigt een SP taart aan Mevr. Bron, die na 10 jaar haar vaste thuishulp is kwijtgeraakt vanwege de aanbesteding in de thuiszorg.

Agnes Kant overhandigt een SP taart aan Mevr. Bron, die na 10 jaar haar vaste thuishulp is kwijtgeraakt vanwege de aanbesteding in de thuiszorg. (foto: Paulien Wilkinson)

Jan Marijnissen ging met een andere groep SP’ers op pad. Zij bezochten het boerenkerkhof. Daar ontmoeten zij Jan Zwiggelaar en enkele mensen van de wijkraad. Er vond een kort geanimeerd gesprek plaats. Jan Zwiggelaar vertelde over de grafsteen van de socialist en stakingsleider Johan Tusveld die op dit kerkhof begraven ligt. De heer Zwiggelaar heeft de steen op zijn graf gerestaureerd.

Jan Marijnissen op het boerenkerkhof

Jan Marijnissen en Annelies Futselaar op het boerenkerkhof. (foto: Jacques Gerard)

Vervolgens werden in de wijk ’t Zeggelt kranten uitgedeeld. Echter door de slechte weersomstandigheden werd na een kort bezoek aan ”Het Paradijs” besloten terug te keren naar de Oude Markt.

Daar werden na een korte toespraak van Agnes Kant drie thuiszorgmedewerkers en voorvechters voor het behoud van een goede thuiszorg in de bloemetjes gezet: Wilma Waijenberg, Roos Balster en Joke Stip.

Toespraak Agnes Kant op de Oude Markt

Toespraak van Agnes Kant op de Oude Markt. (foto: Desiree ten Broeke)

Video: toespraak van Agnes Kant in Enschede

U bent hier