h

Burgerbelangen draait: toch akkoord met bebouwing Usseler Es

9 april 2010

Burgerbelangen draait: toch akkoord met bebouwing Usseler Es

Wat tijdens de coalitieonderhandelingen al dreigde is daadwerkelijk gebeurd. Burgerbelangen Enschede (BBE) heeft de belangrijkste punten waarop ze de verkiezingsstrijd heeft gevoerd opgegeven.

In een eerste reactie op het coalitieakkoord liet lijsttrekker en wethouder Hans van Agteren op de website weten dat volgens het akkoord de Usseler Es pas bebouwd gaat worden als de andere bedrijventerreinen vol zijn. Aangezien hij zelf als wethouder over de Usseler Es gaat zou hij erop toezien dat deze afspraak zal worden nageleefd. Op vragen van de SP antwoordde PvdA-wethouder Van Hees echter dat de Usseler Es gezien wordt als oud bedrijventerrein en daarmee gewoon kan worden bebouwd. Van Agteren moest hierop toegeven dat het hem bekend was dat dit het geval is. Op de website van Burgerbelangen is de reactie op het coalitieakkoord inmiddels niet meer terug te vinden.

Ook het viaduct gaat tegen de vlakte. Er heeft zich een mysterieuze geldschieter gemeld waardoor het slopen niets meer kost. Over de verkeersveiligheid wordt opeens niet meer gerept door Van Agteren (die ook verkeer in zijn portefeuille heeft). De SP heeft gevraagd of het spandoek van BBE tegen de sloop van het viaduct inmiddels is verwijderd. Van Agteren verwees naar Van Hees aangezien zij over het kennispark gaat. Gaat zij dan ook over de spandoeken van BBE?

SP-fractievoorzitter Annelies Futselaar heeft in haar bijdrage duidelijk gemaakt dat het coalitieakkoord geen concrete doelstellingen noemt en dat er met geen woord gerept wordt over het onderhoud aan huurhuizen. Ook werd het ontbreken van een paragraaf over fietsers door meerdere partijen opgemerkt. Het college lijkt meer en meer in te willen zetten op werken met behoud van uitkeringen. Het idee is dat mensen dan werken tegen uitkeringsniveau om vervolgens door te stromen naar een volledig betaalde baan. Een systeem dat in de praktijk nog geen vruchten heeft afgeworpen mede omdat de banen er niet zijn. Het binnenhalen van werkgelegenheid wordt een belangrijke taak voor de coalitie maar hoe dit bereikt gaat worden is nog zeer onduidelijk.

Al met al lijkt het erop dat het huidige falende beleid wordt doorgezet. Er zitten wat andere poppetjes op het pluche maar er komt nog geen ander geluid uit.

– Maxim van Luttikhuizen

TC Tubantia: Spitsroeden lopen voor Burgerbelangen

U bent hier