h

Enschede moet op zoek naar een aangepaste plasplek

26 juli 2010

Enschede moet op zoek naar een aangepaste plasplek

De gemeente Enschede haalt alles uit de kast om bezoekers te trekken. Aan minimaal één basisvoorziening ontbreekt het echter: een gehandicapten toilet. Telkens weer blijkt dat deze voorziening aan de aandacht van het gemeentebestuur ontsnapt. Natuurlijk niet aan de SP fractie, die ontdekte dat niet alleen de sleutel maar zelfs het hele toilet zoek is.

Al jarenlang investeert Enschede in een centrum dat niet alleen aantrekkelijk is voor de eigen bewoners maar ook bezoekers van heinde en heel ver moet trekken. “Dat kost wat maar levert maar levert nog veel meer op” is de stelling die overigens nog niet is waargemaakt.. Daarvoor moet je het toeristen maar ook de bewoners zelf wel naar de zin maken. Dat betekent dat je ook moet nadenken over voorzieningen. Maar de SP vindt dat je dan natuurlijk wel met iedereen rekening houden.

Natuurlijk heeft ook onze gehandicapte centrumbezoeker minstens dezelfde voorzieningen nodig als de valide bezoeker. En dan kom je al snel bij een openbaar toilet terecht. En laat die nou het loodje te hebben gelegd! Dit gebeurde tijdens een verbouwing van de horecagelegenheid waarin het toilet gehuisvest was! Geen opzet waarschijnlijk maar gebrek aan communicatie of gewoon niet nadenken. Echter, het bordje dat naar de voorziening verwijst staat er nog wel!

Centrumbezoekers die buiten winkeltijd op zoek gaan naar een aangepast toilet hebben gewoon pech. Er rest hen maar één oplossing: zo snel mogelijk wegwezen en hopen op een droge afloop!

De SP fractie heeft de volgende vragen gesteld aan de wethouder:

  • Is de wethouder op de hoogte van boven beschreven situatie?
  • Op welke termijn zorgt de wethouder dat een openbaar toilet voor invaliden iedere dag tijdens openingstijden van winkels en horeca geopend is?
  • Welk alternatief biedt de gemeente zolang gehandicapten geen gebruik kunnen meer maken van het openbaar toilet en hoe worden zij hiervan op de hoogte gesteld?
  • Wordt het bordje dat naar een invalidentoilet verwijst dat er niet is, verwijderd?

U bent hier