h

Regio Twente niet voorbereid op grote belangstelling ‘gratis reizen met de bus voor 65+’

20 juli 2010

Regio Twente niet voorbereid op grote belangstelling ‘gratis reizen met de bus voor 65+’

Veel 65-plussers die in de maanden juli en augustus gebruik wilden maken van de actie ‘gratis met de bus voor 65+’ in Twente, hebben op 15 juli nog steeds geen reactie gehad op hun aanvraag. Zij kunnen hierdoor niet gratis reizen. Uit navraag door de SP fractie blijkt dat de regio Twente niet was voorbereid op het overweldigend respons van ruim 1000 aanvragen.

De balie van de gemeente Enschede wist niets af van de actie en ook het hoofdkantoor van Connexxion was niet op de hoogte. De mensen die een aanvraag hebben ingediend kunnen dus nergens terecht voor informatie en weten daarom ook niet wat de reden is dat zij geen bericht krijgen. De SP betreurt deze gang van zaken. Ten eerste omdat mensen teleurgesteld worden maar ook omdat zij nergens terecht kunnen met vragen over het uitblijven van een reactie op hun aanvraag.

De fractie van de SP heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W. De SP wil o.a. weten waarom deze actie zo laat bekend is gemaakt en waarom er blijkbaar zoveel administratieve rompslomp voor nodig is. Een aantal mensen kan nu minder gebruik maken van het aanbod vanwege een achterstand in de administratie. Ook wil de SP weten hoe de betrokkenen zo snel mogelijk geïnformeerd worden over de achterstand van de verwerking van aanvragen. De SP vindt dat ervoor gezorgd moet worden dat iedereen die op tijd een aanvraag heeft ingediend, twee maand gratis met de bus kan reizen.

U bent hier