h

Kick-in 2010

31 augustus 2010

Kick-in 2010

De kersverse studenten stonden afgelopen woensdag tijdens de jaarlijkse intromarkt in de rij om hun handtekening te zetten tegen afschaffing van het huidige systeem van studiefinanciering. VVD, D66, PvdA en GroenLinks willen allemaal naar een leenstelsel. De huidige basisbeurs zou moeten worden afgeschaft.

De SP wil dat de basisbeurs behouden blijft. Dat zoveel mogelijk jongeren een goede opleiding volgen is in het belang van de maatschappij, dat studenten een basisbeurs krijgen om dit mogelijk te maken is niet meer dan normaal.

Petitie tegen aanschaffing basisbeurs

Een enkele student tekende de petitie niet. De reden hiervoor was dat hij liever zelf wilde inleveren, zodat de ouderen gespaard kunnen blijven. Alsof we zouden moeten kiezen tussen alleen deze twee groepen.

De rekening van de crisis mag niet worden neergelegd bij studenten. De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt alsmaar duurder, of het nou over WO, HBO of MBO gaat. Uit onderzoek blijkt dat tenminste eenderde van de jongeren niet zou gaan studeren als zij alles moeten lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden.

Kom ook in actie voor betaalbaar onderwijs en teken de petitie op www.stufimoetblijven.nl
Kick-in 2010 ROOD-stand

U bent hier