h

Onderdak kwetsbare groepen op de Wesselerbrink

12 mei 2011

Onderdak kwetsbare groepen op de Wesselerbrink

De gemeenteraad staat voor het moeilijke besluit over de plaatsing van een groep alcohol- en drugsverslaafden aan de Vlierstraat.
Natuurlijk vindt de SP dat iedereen recht heeft op een behoorlijk dak boven zijn hoofd. Of deze locatie een goed plan is, daar hebben we twijfels over. Wij vinden het voor de nieuwe bewoners zelf belangrijk dat ze zich geaccepteerd voelen door hun omgeving. Maar ook de huidige bewoners moeten zich niet in hun gevoel van veiligheid bedreigd voelen door hun nieuwe buren.

Steeds weer horen we klachten over overlast in het stadsdeel Zuid, met name op de Wesselerbrink. In maart heeft de SP vragen gesteld over de inzet van politie in deze wijk. Bewoners hadden verteld dat het vooral aan inzet van de jeugdpolitie ontbrak. De wethouder vertelde tijdens de stadsdeelcommissie vergadering Zuid dat er inderdaad sprake was van onderbezetting vanwege ziekte en zwangerschap. Met name het laatste verbaast de SP omdat vervanging vanwege afwezigheid door zwangerschapsverlof toch zeker 4 maand van te voren te organiseren is. Nog opmerkelijker was dat volgens de wethouder uit de cijfers niet bleek dat er minder controle was.
Maar wat de SP betreft tellen niet alleen de cijfers maar zeker ook de ervaring van bewoners.

Voorwaarde voor de SP is een goed plan van wethouder Wallinga waarin de SP ziet hoe de veiligheid op de Wesselerbrink concreet verbeterd gaat worden voordat de nieuwe bewoners hun intrek nemen aan de Vlierstraat.
De SP zal ook onderzoek doen onder de bewoners die zullen verhuizen als de plannen doorgaan. In tegenstelling tot wat Domijn en de wethouder zeggen lijken de huidige bewoners van de flat aan de Vlierstraat niet zo blijk met hun gedwongen verhuizing als de plannen doorgaan.

Kortom; wat de SP betreft is de kogel nog niet door de kerk.

U bent hier