h

Aantal klachten over bureau SPV stijgt

10 juni 2011

Aantal klachten over bureau SPV stijgt

Er lijkt geen eind te komen aan de klachten die binnenkomen over thuiszorg bureau SPV. Nog steeds komen er nieuwe punten bij die meegenomen worden bij het onderzoek waar Menzis mee bezig is. Met bijna alle mensen die contact met de SP hebben opgenomen, hebben we een persoonlijk gesprek gevoerd. De erkenning en het serieus genomen worden lijkt vaak al goed te doen. Een volgende stap, verhaal doen bij Menzis, is voor veel mensen een hoge drempel. (ex)Werknemers vrezen wraak als zij in gesprek gaan met het fraudeteam. Vertrouwelijkheid wordt door Menzis gewaarborgd.

De SP afdeling Enschede heeft niet kunnen voorzien dat er zoveel mensen wilden meewerken aan een onderzoek naar de bedrijfsvoering van thuiszorgbureau SPV. Maar ook de veelzijdigheid van ervaringen die medewerkers en cliënten hebben en hadden is groot. Angst speelt bij alle gesprekken een rol. Iedereen is bang voor represailles.

De SP wil dat iedere zorg-organisatie goed omgaat met gemeenschapsgeld. Signalen van welke organisatie dan ook zullen wij oppakken. Als er sprake is van een opvallend aantal klachten over een organisatie zullen wij daar werk van maken.

De SP heeft daarom een meldpunt geopend voor klachten over de thuiszorg.

U bent hier