h

Renovatie Oost Boswinkel moet sneller

10 juni 2011

Renovatie Oost Boswinkel moet sneller

De gemeente Enschede en woningcorporatie De Woonplaats veroorzaakten begin 2008 grote onrust onder de bewoners van Oost Boswinkel door te roepen dat bijna de hele wijk gesloopt zou gaan worden. Nu, ruim drie jaar later weten de bewoners nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Zij wonen in slecht onderhouden woningen die niet geïsoleerd zijn en hebben vaak last van vocht en schimmel.

Op 15 november 2010 heeft de gemeenteraad het voorstel van de SP gesteund om de aanpak van Oost Boswinkel niet langer uit te stellen. Een half jaar later blijkt dat er pas in 2014 gestart wordt in Oost Boswinkel. Een wel heel magere opbrengst van de onderhandelingen die de gemeente heeft gevoerd met de corporaties. En dat terwijl het college zich volgens wethouder Koomen tot het uiterste heeft ingespannen om het amendement van de SP uit te voeren.

De reden om nog niet te starten met de aanpak van Oost Boswinkel is dat er geen markt is voor de huizen die de woningcorporaties willen gaan bouwen. Een goede reden dus om te renoveren en niet te slopen. Dan bouw je niet voor een markt die er niet is, want een groot deel van de bewoners van Oost Boswinkel wil graag in de wijk blijven wonen. Als na renovatie het aanbod van woningen aansluit op de behoefte van de mensen die er nu wonen, dan is het probleem opgelost.

Als het aan de SP ligt dan worden de woningen in Oost Boswinkel gerenoveerd en kunnen de huidige bewoners daarna weer terugkeren naar hun oude, maar opgeknapte woning.

U bent hier