h

SP verbaasd over stoppen van kwijtschelding waterschapslasten

24 augustus 2011

SP verbaasd over stoppen van kwijtschelding waterschapslasten

De SP heeft van een aantal mensen gehoord dat zij niet meer in aanmerking komen voor kwijtschelding van de waterschapslasten. Sinds 1 januari 2010 is niet meer de gemeente maar Het Waterschap Regge en Dinkel verantwoordelijk voor het innen van waterschapslasten en zijn de voorwaarden om kwijtschelding te kunnen krijgen plotseling veranderd.

Bewoners die voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen in aanmerking komen betaalden tot 1 januari 2010 tevens geen waterschapslasten. Vanaf 2010 moeten zij dit wel betalen. Uitzondering zijn mensen met een inkomen tot 95% van de bijstandsnorm. Ook berekent het waterschap zelf de draagkracht. Hierdoor vallen veel minder mensen onder de kwijtscheldingsnorm. Zij worden nu plotseling geconfronteerd met een rekening van bijna €200 over 2010 en 2011. Zij zijn hierover vooraf niet geïnformeerd door de gemeente.

De SP vindt dat de kwijtschelding van waterschapslasten niet mag stoppen en wil van het college weten hoe en wanneer dit probleem opgelost gaat worden. Ook wil de SP weten of de gemeente op de hoogte was over de gevolgen voor een deel van de bewoners van Enschede bij de overdracht van verantwoordelijkheid, hoeveel gezinnen hier de dupe van worden en wat het de gemeente scheelt in kwijtscheldingskosten.

– Annelies Futselaar

 

Schriftelijke vragen waterschapslasten

 

U bent hier