h

Oproep aan het Waterschap: pas de normen voor kwijtschelding aan!

2 september 2011

Oproep aan het Waterschap: pas de normen voor kwijtschelding aan!

De SP roept het waterschap Regge en Dinkel op de criteria voor kwijtschelding van waterschapslasten aan te passen. Met de inkomensnorm van 95% van het bijstandsniveau zijn er veel mensen die niet meer voor kwijtschelding in aanmerking komen. De rekeningen over de jaren 2010 en 2011 zal veel bewoners van Enschede in de financiële problemen brengen. Zij hebben hier niet op gerekend omdat zij eerst wel in aanmerking kwamen voor kwijtschelding van de waterschapslasten.

De andere waterschappen in Overijssel hebben als criterium voor kwijtschelding van de waterschapslasten 100% van het bijstandsniveau. In de brief aan het waterschap vraagt de SP het waterschap ook wat de reden is dat alleen Regge en Dinkel een andere norm hanteren. Ook wil de SP weten waarom betrokkenen niet geïnformeerd zijn over de gang van zaken zodat zij zich in ieder geval hadden kunnen voorbereiden op deze financiële aderlating. Want dat is het omdat het waterschap de kosten over 2010 en 2011 in één keer wil innen. In de brief benadrukt de SP dat het te betalen bedrag in veel gevallen het gemiddelde is van de kosten voor een maand boodschappen. De verwachting is dat gezinnen de waterschapslasten niet kunnen betalen met alle gevolgen van dien.

De SP vraagt het bestuur om een spoedig antwoord van de vragen en uitleg wat de redenen zijn dat het waterschap Regge en Dinkel andere criteria voor kwijtschelding hanteert dan andere waterschappen en waarom er niet beter gecommuniceerd is. Ook wil de SP weten hoeveel huishoudens met de norm van 100% wel in aanmerking komen maar met de norm van 95% niet. Belangrijkste punt is het verzoek te besluiten de criteria voor kwijtschelding aan te passen.

 

Brief aan waterschap Regge en Dinkel

 

U bent hier